La UP de la Mare de Déu es reuneix a Santa Maria la Major per celebrar la Vigília Pasqual

Tots junts, formant un sol poble. Així han celebrat els cristians de la UP de la Mare de Déu la Vigília Pasqual. Com és tradició des què es va constituir aquesta unitat pastoral l’any 2014, els fidels de les 8 parròquies que la formen s’han tornat a reunir a l’església de Santa Maria la Major d’Inca per celebrar junts la resurrecció del Senyor. L’Eucaristia ha estat presidida pel rector de la UP, Carles Seguí, que ha estat acompanyat per tot l’equip de preveres i diaques que donen servei a l’agrupació de parròquies. Els fidels han pogut sentir així la comunió amb tots els seus pastors i amb la resta de germans dels altres pobles, que han tornat a omplir l’immensa església de Santa Maria la Major.


Durant la celebració s’han beneït les gerres de les aigües noves de les 8 parròquies i els 8 ciris Pasquals. I hi han participat de forma activa fidels de tots els pobles, formant part del coro de cantaires que han acompanyat amb els cants litúrgics o dels lectors que han proclamat les lectures de la vigília. També s’ha sentit la participació de les diverses parròquies en l’equip d’escolans que han servit la taula de l’Eucaristia.


Davant el fet que moltes vegades la Setmana Santa es visqui només com a una tradició o costum, el rector va llançar als assistents una pregunta en la seva homilia: “És normal celebrar la Pasqua? És normal que algú et digui que si morim en Crist, la mort ja no tendrà cap poder sobre nosaltres?”. I va respondre: “No. La Pasqua no és per a gent normal, és per a gent extraordinària”. I explicà que és per a aquells que “elegim ser pobres d’Esperit”, és a dir, que elegim que Crist “sigui la teva gran riquesa, el teu fonament, el teu origen”.


Mn. Carles Seguí també posà l’accent que l’experiència cristiana és l’única que ens pot a ajudar a afrontar la vida com a adults i abandonar aquesta pandèmia que envaeix el món de l’eterna joventut, simbolitzada per la història de Peter Pan, la pandèmia de “l’adultescència”. I apuntà que “la resposta cristiana no és ser un infant o un jove eternament, és madurar a la llum del Sol, que és Crist Ressuscitat”. Per concloure afirmà que “viure com a adults és possible, només cal deixar-se estimar adequadament”. I afegí que això es fa possible “deixant que arribi Crist amb la seva potència dins la proposta d’una escolta atenta i fidel a l’Evangeli, celebrant dignament els sagraments, l’Eucaristia dominical i cercant amics cristians que ens ajudin a caminar dins l’Església”. Per acabar assenyalà: “Crist ha ressuscitat! Tenim un país lliure que se’ns ha regalat, aquest país és el nostre cor, que ja no és esclau, ja no té por a ser adult. El nostre cor és Seu”.
Amb aquesta proposta per viure la vida a partir de la resurrecció del Senyor en el cor, tornaren a casa tots els assistents. L’endemà celebraren el diumenge de Pasqua a cadascuna de les seves parròquies, amb la consciència renovada de formar part d’un únic poble de Déu que vol viure des de l’alegria de la Pasqua.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: