Comunió i Alliberament

Comunió i Alliberament és un moviment eclesial que té com a finalitat l’educació cristiana dels seus membres.

Neix a Itàlia l’any 1954 quan el sacerdot Luigi Giussani (1922-2005) comença a fer classes de religió a joves al Liceu Berchet de Milà.

Giussani sempre volgué mostrar que la fe és la resposta a les exigències de la vida i, per tant, demostrar la seva racionalitat. Així en qualsevol ambient que ens trobem, ja sigui en el món laboral, la família, la política o el temps lliure, sempre podem cercar la manera de viure aquesta circumstància des de l’horitzó d’una resposta plena a les necessitats del cor.

Actualment Comunió i Alliberament és present a més de noranta països de tot el món i segueix la guia de don Julián Carrón, que succeí Luigi Giussani després de la seva mort. Per formar part d’aquest moviment no és necessita cap inscripció, només la lliure participació de les persones a les activitats que es proposen.

Un instrument fonamental de formació dels seus membres és la catequesi setmanal, denominada Escola de Comunitat, que a Mallorca es realitza cada dilluns a les nou del vespre a Lloseta, a la sala de la Parròquia que hi ha al davant de la Rectoria.

Per a més informació sobre aquest moviment es pot consultar la pàgina web www.clonline.orgCL

A %d bloguers els agrada això: