Lloseta celebra amb molta intensitat la Processó del Silenci, que enguany ha canviat de recorregut per afavorir la pregària

És dimecres sant i Lloseta es prepara per acompanyar el Senyor en els seus darrers moments. Els fidels s’ajunten a l’oratori del Cocó a les deu del vespre. És l’inici de la processó del Silenci. El rector de la UP, Carles Seguí, dona les primeres indicacions, convidant al recolliment. I té una paraula sobre com afrontar el sofriment, tant per afrontar la meditació sobre la Passió del Senyor com en la vida de cadascú. “No hem de disfressar la realitat sinó revestir-nos de la Pasqua definitiva”, diu a tots els assistents. I és que la Passió s’ha de veure sempre des del portal de la Pasqua, de la resurrecció de Jesucrist que anuncia també la nostra. 

Tot seguit pren la paraula el predicador d’aquest any, el vicari de la UP Joan Bauçà, qui torna a aclarir el que significa la Passió del Senyor. “No és només un sofriment sinó que també és un amor apassionat”, afirma. I convida a tots els presents a descobrir què hi ha dins la ferida del Senyor. En primer lloc, Mn. Joan Bauçà apunta que el que veim a la creu és un home ferit, una humanitat ferida pel pecat. I un Jesús que vol carregar sobre ell tot allò que fereix a la humanitat. En segon lloc, hi veu un home que perdona als seus botxins. I per al vicari de la UP l’actitud de Jesús en la creu és també una convidada per a tots nosaltres de tornar a començar contínuament. Per aclarir millor aquestes paraules, afegeix: “Jesús te mira i te diu <<t’aixec, dona’m la mà>>, deixa que te miri la ferida i t’aixequi”. En tercer lloc, comenta que a la creu hi ha un Déu que es fa petit, que no s’escandalitza de la pobresa. I explica que que es fa petit perquè està enamorat de nosaltres i ens vol mimar. Que se’ns ofereix per ser el nostre descans. I en darrer lloc, hi descobreix un cor obert. En el costat obert de Jesucrist per la llançada del soldat, Mn. Joan Bauçà hi veu una porta pel Paradís i una pregunta: “vols esser salvat?”. El vicari de la UP acaba la seva reflexió explicant que en aquests moments el món ha oblidat que necessita esser salvat. I conclou: “La salvació és real, mira a Crist crucificat i demana-li <<Senyor, desperta’m el desig de ser salvat>>.

Després d’aquesta reflexió introductòria arrenca la processó. Enguany s’ha canviat el recorregut, agafant camins secundaris per evitar entrar en zones de renou. Hi ha un silenci total que convida a pregar. Lentament els assistents es dirigeixen cap a l’església parroquial. I una vegada dins el temple, tots plegats, com a poble de Déu, fan professió de fe cantant el credo. Acaba la processó, però comença la Setmana Santa. Els cristians es tornaran a reunir a l’església per al tridu pasqual, més ben preparats després d’aquesta celebració.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: