Pregària del Cor

La Pregària del Cor és la invocació contínua i ininterrompuda del nom de Jesús per mitjà dels llavis, del cor i la intel·ligència, sentint la seva presència arreu i a tothora[1]. És una pregària contemplativa, silenciosa. Utilitza el ritme de la respiració i la repetició d’una invocació o un “mantra”. També es coneguda com a Pregària de Jesús.

Aquesta pregària neix al segle V, entre els monjos cristians d’Egipte. Es desenvolupa entre els segles V i XV en torn del Sinaí  i el Mont Athos. El corrent espiritual que l’alimenta és l’hesicasme, que prové del terme grec “hesychia” (pau, tranquilitat).  S’expandeix als segles posterior als països eslaus i sobretot a Rússia. Es un mode habitual de pregària en el món ortodox. A occident ens ha arribat principalment gràcies a un llibret d’autor anònim publicat a finals del segle XIX, amb el títol de Relats d’un pelegrí rus al seu pare espiritual.

A la nostra Unitat Pastoral oferim un espai per aprendre i practicar aquesta senzilla pregària. Les trobades són a la parròquia de Caimari i les coordina la Sra. Maria Gener.

[1] Relats d’un pelegrí rus al seu pare espiritual, Ed. Claret, Barcelona 2004 (4ª edició), p. 26.

A %d bloguers els agrada això: