Estel del Cocó

L’Associació cultural Estel del Cocó de Lloseta, va néixer l’any 1980 a l’ampar de la Parròquia de la Mare de Déu de Lloseta, essent un dels primers impulsor el Rector Mossèn Andreu Llabrés Feliu (1941-1984) de grata memòria en el poble de Lloseta. La finalitat estatutària es la de promover el interès por el arte, folklore, música, excursionismo, teatro y cualquier actividad cultural relacionada con nuestras tradiciones de Lloseta y Mallorca.   

L’Estel del Cocó desenvolupa les activitats pròpies de la finalitat que va motivar la seva creació. Així hi ha un grup d’excursionisme que, almanco, un dissabte cada mes recorre els distints paratges de la nostra illa, i un pic en l’any surt a la península.

Hi ha una secció d’escola de ball mallorquí per a infants a partir dels cinc anys. Son molts els nins i nines de Lloseta que han passat per aquesta escola, després els més aficionats i adictes passen a l’agrupació que se compon de balladores, balladors, músics i cantadors que fan un total d’una quarantena.

També hi ha un grup de teatre que de tant en tant escenifica obres teatrals especialment del gènere costumista de Mallorca i bianualment escenifica l’obra dels Reis.

La presidència actual està a càrrec de José Maria Escudero Pol, secundat per Antoni Santandreu Ripoll, ambdós fundadors i continuadors d’aquesta Associació cultural.

20150829_205724

A %d bloguers els agrada això: