Inca estrena un nou pas per a la processó del Diumenge de Rams

El bisbe de Mallorca va beneir la imatge titulada “Entrada triomfant de Jesús a Jerusalem”

La celebració de la Setmana Santa a Inca ha comptat amb una important novetat. Enguany s’ha estrenat un nou pas per acompanyar la processó del Diumenge de Rams, que fins ara no tenia cap imatge per sortir durant aquest dia. El pas representa a Jesús dalt d’una somereta i porta per títol “Entrada triomfant de Jesús a Jerusalem”. Es tracta d’una talla de cartó-pedra fabricada expresssament als tallers d’imagineria religiosa, “Arte Cristiano” d’Olot. Aquesta imatge ha estat adquirida per les tres parròquies d’Inca, a partir d’una herència, i cada any la portarà una confraria diferent de les 9 que surten a la ciutat. Aquest passat Diumenge de Rams ha estat la primera vegada que ha sortit en processó, gràcies també a la col·laboració de l’Associació de Confraries d’Inca i diversos particulars, que han acabat d’enllestir la peana i altres detalls que necessitava la imatge per poder processionar.


El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, qui va presidir l’Eucaristia d’aquesta festivitat a Inca, va ser l’encarregat de beneir el nou pas abans de sortir al carrer. Després es va iniciar la aquesta processó de la Setmana Santa inquera, que des de fa uns anys s’ha volgut dedicar com a pregària per la pau. Com és habitual, hi varen participar totes les confraries d’Inca, que iniciaren el recorregut des de l’església de Crist Rei fins a arribar a l’església de Santa Maria la Major. Aquesta celebració de Diumenge de Rams és també un bell gest de comunió entre les tres parròquies d’Inca i les diverses confraries de la ciutat, que de ben segur que s’anirà consolidant gràcies també a aquest nou pas que comparteixen des d’aquest any.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: