Lloseta celebra el seu tradicional Viacrucis vivent pels carrers del poble

Enguany ha estat presidit pel bisbe de Mallorca, qui ha acompanyat amb la reflexió i la pregària el recorregut per les 15 estacions.

Per un dia Lloseta s’ha tornat a traslladar a la Jerusalem dels temps de Jesús. Veïnats,
confraries, associacions, i grups parroquials i d’educació en la fe per a infants i joves, han tornat a escenificar el tradicional Viacrucis vivent, que es representa al poble des de l’any 1992. Enguany ha estat presidit pel bisbe de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull, qui ha acompanyat tot el recorregut amb una reflexió sobre cada estació de la Passió i Mort de Jesucrist i una oració.


El Viacrucis ha començat a la plaça de l’església amb la primera estació: Jesús és condemnat a mort. I des d’aquí s’ha iniciat un itinerari pels carrers i places del poble, on es van ubicant les diferents escenes. Els participants han representat els diversos personatges: Jesús, la Mare de Déu, Ponç Pilat, el Cirineu, la Verònica… I s’han col·locat immòbils, com si es tractàs d’una fotografia presa fa 2.000 anys, en el mateix instant en què es produïren aquells fets. L’objectiu d’aquesta representació és facilitar que els assistents als Viacrucis puguin endinsar-se en la Passió del Senyor i des d’aquí convidar a la pregària. Alhora també vol ésser una expressió de fe enmig del món, dins d’aquesta “Església en sortida” que reclama el papa Francesc.


En total es representen 15 escenes, la darrera d’elles a l’interior de l’església. Un senzill llençol arrugat damunt de l’altar representa la resurrecció del Senyor, per mostrar que tota la Passió de Jesucrist s’ha de mirar des del triomf de la Pasqua. Davant d’aquesta darrera estació, el bisbe ha convidat a tots els presents a fer professió de fe cantant el credo, amb l’acompanyament del cor parroquial. Mons. Taltavull ha conclòs agraint la participació de tots i ha demanat poder mantenir una trobada amb totes les persones que han fet possible aquest Viacrucis per poder compartir l’experiència de què suposa per a cada un d’ells formar part d’aquesta expressió de fe.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: