Després de les típiques i tradicionals tres fires d’Inca celebram la festa de la titular de la parròquia més antiga de la Ciutat, Santa Maria la Major que cada any reuneix a tots els devots inquers i de fora vila que volen retre el seu afecte a la Mare del cel, la major dels deixebles. El dissabte vespre abans es va poder celebrar missa de vigília i les completes tan tradicionals que ens preparen per a la festa mariana. Després es va encendre el fogueró del portal del temple, de mans del batle i del rector, que cada any marca la vigília i convida a les torrades populars, tot i que enguany encara hem hagut de guardar les mesures sanitàries degut a la pandèmia.

Des de l’any 2017 el convidat a presidir aquesta festa és Monsenyor Antoni Vadell i Ferrer, bisbe auxiliar de Barcelona, però com és sabut, enguany està passant per un moment delicat de salut i la seva assistència era improbable. Tot i les condicions del seu estat de salut li ha esta possible desplaçar-se a la nostra Unitat de Pastoral per compartir amb nosaltres la festa de Mare d’Inca, donant-nos a tots una gran sorpresa. Tots els assistents han agraït molt la seva presència i tots han coincidit en demanar la gràcia de la seva curació perquè pugui seguir fent un servei tan eficaç dins el seu episcopat. Amb tot, el més important és com cuida els amics de la Unitat de Pastoral i com ens convida a deixar-nos captivar pel Senyor. També hi varen assistir les autoritat municipals i una representació de les forces i serveis de seguretat. 

Com cada any s’ha proclamat l’evangeli de les Noces de Canà, on podem recordar el primer prodigi que Jesús realitza davant els seus deixebles. Un dels aspectes que volgué destacar el celebrant i predicador és que el nostre vi a vegades perd el gust, la nostra vida es torna insípida i qui troba a Jesús en el camí troba la forma de viure intensament la seva vida. Ens va recordar que és Maria qui intercedeix per a què el seu fill ens ajudi a viure aquesta intensitat, que ella sempre està atenta i indica als deixebles que facin tot el que Jesús ens diu. Al final de la homilia ens va regalar un testimoni personal sobre la malaltia i com viu aquest episodi de la seva vida: “en la duresa del camí no es tracta de distreure’s, es tracta de deixar que el Senyor ens centri amb el seu amor”; i va acabar la seva homilia exclamant: “amb Tu, Senyor, fins a la vida eterna!”. 

Dins la celebració es va poder ballar el ball de l’oferta a càrrec de la Revetlla d’Inca i varen acompanyar amb la música i el cant els organistes i cantaires dels tres cors parroquials de les comunitats d’Inca. Tot sigui dit, que varen ser uns cants molt ben escollits i interpretats, dignes de la millor ofrena a la Mare. Tan el dia abans, al cant de completes i el dia de la festa.

Al final de la celebració es va interpretar l’Himne a Santa Maria la Major de mans de la Unió Musical Inquera. Tot un luxe que va ser agraït pel poble fidel que també va poder pujar a venerar la imatge posant la ma al cor i fent una reverència a la Mare. 

Desitjam que l’any que ve poguem reunir encara més gent i que no hi falti cap dels presents enguany. Que Santa Maria la Major ens ajudi a atravessar per aquesta pandèmia aprofitant cada circumstància per estimar com ella ens estima. 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: