La Unitat de Pastoral va retransmetre totes les celebracions per Youtube des de Santa Maria la Major

Diumenge van beneir la ciutat i la resta de parròquies de la Unitat

          Durant tota la setmana s’han fet les celebracions pròpies de la Setmana Santa a la Parròquia de Santa Maria la Major , que és la mare de la Unitat de Pastoral de la mare de Déu.

          Els tres primers dies de dilluns a dimecres a les 11,30 hores es van celebrar a la capella de Sant Crist d’Inca.

          Les altres celebracions es van fer des de l’altar major de la Parròquia de Santa Maria la Major, totes elles van ser concelebradas pels quatre sacerdots que tenen cura les parròquies de la Unitat el rector Mn. Carles Seguí, amb els Vicaris Mn. Vicenç Miró i Mn. Baltasar Morell i el Rector emèrit Mn. Pere Fiol, juntament amb el Diaca Permanent Mn. Rafel Verger.

          El Dijous Sant la missa a les 18 hores va ser presidida per Mn. Miró, el Divendres Sant també a les 18 hores, la celebració de la litúrgica la va presidir Mn. Morell. La vigília Pascual dissabte a les 21 hores, va ser presidida per Mn. Vaig seguir. Mentre que el Diumenge de Pasqua la missa a les 11,30 hores va ser presidida per Mn. Fiol.

          Les celebracions van ser a porta tancada de fidels, amb un grup reduït de col·laboradors imprescindibles per a les celebracions i retransmissions perquè les poguessin veure tots els fidels.

          Impressionava que en cada celebració hagués els quatre calzes un per a cada celebrant. Així com tots els ciris de les vuit parròquies que componen la Unitat de Pastoral i estaven en un lloc destacat de l’presbiteri i no hagués fidels. Quan en aquestes celebracions solen comptar amb la presència de moltes persones en totes elles.

          En les celebracions Mn. Vaig seguir va assenyalar que cada dia tenen presents els fidels, principalment als malalts i els hospitalitzats, a les persones que es troben soles. També preguem per tot el personal sanitari i tots els que treballen per atendre’ns en els supermercats, farmàcies, botigues, a Policia i la Guàrdia Civil i la resta de personal autoritzat.

          Jesús ha ressuscitat- señalo- no hem de tenir por, això aviat ho superarem. Tenim ganes de veure-us a la Parròquia com es feia abans. Amb l’ajuda d’el Senyor i la Mare de Deu ho aconseguirem, n’estic segur. Podeu estar tranquils hem resat per tots vosaltres i no us hem oblidat en aquests moments d’angoixa i preocupació. També hem tingut presents als que ens han deixat als seus familiars, perquè el Senyor els aculli en el seu Regne.

          El Diumenge de Pasqua, amb el repic de campanes que era esperat amb il·lusió com cada any va animar la jornada de Pasqua a molts inquers. La Unitat de Pastoral de la Mare de Déu, desitja unes bones festes de Pasqua a tots els perfils de les 8 parròquies que la integren.

          Un cop acabada la celebració de l’Diumenge de Pasqua de Resurrecció els sacerdots amb les seves vestimentes religioses van sortir a la Plaça de Santa Maria la Major per beneir la ciutat amb la Custòdia i totes les Parròquies de la Unitat ja que Santa Maria la Major és la mare de la mateixa.

          Els primers dies de la setmana s’havia realitzat la benedicció amb la Veracruz, però el Dijous, Divendres i Dissabte Sant no es va realitzar la benedicció de la ciutat que ja s’ha fet tan tradicional des que va començar l’Estat d’Alarma.

          Esperem que aviat entre tots ho puguem anar superant i la normalitat torni aviat a la nostra ciutat.

                                                                                                       Guillem Coll


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: