Molta participació veïnal en la Missa de Sant Sebastià

Pere Fiol, va recordar la protecció de el Sant al segle XVII

          Dilluns passat dia 20 de gener com és habitual es va celebrar la missa en honor de Sant Sebastià a la Parròquia de Sant Domingo. La mateixa estava bellament adornada i una figura de el Sant ocupava un lloc destacat en el presbiteri

          Una missa solemne concelebrada i presidia per Mn. Pere Fiol, rector emèrit i veí de la barriada. Juntament amb el concelebrar Mn. Carles Seguí, rector de la Unitat de Pastoral i Mn. Rafel Verger, Diaca Permanent.

          En el primer banc de la part dreta de el temple es trobava una nodrida representació de l’Consistori inquer presidida per l’alcalde d’Inca Virgili Moreno, que estava assegut al costat d’Antoni Serra, president de l’Associació de Veïns des Blanquer.

          Com és habitual en aquesta festa va congregar a molts veïns a la mateixa, tot i la climatologia. Van assistir desafiant el fred i l’amenaça de pluja, és una prova evident que els veïns participen molta en aquesta festa. Cal destacar que el carrer de Sant Sebastià està a escassos metres de el temple dominicà.

          El Cor Parroquial de Sant Domingo, com fa en les solemnitats amb les seves veus van donar major brillantor a la celebració religiosa.

          Habitualment la Revetla d’Inca ballava el tradicional Ball de L’Oferta, però davant l’amenaça de pluja van optar per suprimir el mateix en la celebració.

          En la seva homilia Mn. Pere Fiol, coneixedor des de nen de la història va parlar de la figura de Sant Sebastià, amb uns apunts biogràfics i de la protecció de el Sant als veïns del carrer a la pesta de l’any 1652.

          A la Parròquia de Santa Maria la Major hi ha una capella dedicada a Sant Sebastià. Va parlar de la construcció de la capelleta a la façana d’una de les cases de l’carrer Sant Sebastià, la devoció dels veïns de la zona que es transmet de pares a fills. Des de la creació de la Parròquia de Sant Domingo la festa sempre ha estat vinculada a la mateixa.

          Va acabar demanant a Sant Sebastià, com va fer fa uns segles ara en aquests moments difícils seguís vetllant i protegint la nostra ciutat.

          Si és veritat que aquesta celebració es realitza anualment a l’interior de el temple, el rosari comptat es feia al carrer de Sant Sebastià, amb la participació dels veïns i molts inquers. Es canta el rosari amb una melodia ancestral i diversos membres de Sa Revetla d’Inca, acompanyats amb guitarres cantaven una part i l’altra era resada pel rector Mn. Seguí i fidels presents al temple.

          L’acte a l’interior de el temple conventual va acabar amb el pregó de festa, que ens fem ressò en un altre apartat de l’Setmanari.

          Molts van ser els fidels que van acudir a venerar la imatge de el Sant que era al presbiteri. Sens dubte una festa simpàtica i entranyable que es manté ben viva i que compta amb gairebé quatre segles de tradició.

                                                                                                       Guillem Coll


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: