El fogueró de Sant Sebastià es va suspendre per la pluja i vent.

La borrasca Glòria ja ens va jugar una mala passat diumenge dia 19 i es van haver de suspendre les beneïdes solemnes. També va fer que es suspengués la festa en honor de Sant Sebastià que s’havia de fer a l’exterior. Concretament al carrer de el mateix nom.

          Habitualment els veïns adornen amb domassos amb la imatge de Sant les diferents cases i balcons del carrer. Cal assenyalar que els veïns senten com a pròpia aquesta festa i tot i que és un carrer estret cada any si el temps acompanya congrega molta gent de tota la ciutat.

          L’any passat tot i el fred i l’amenaça de pluja ja festa es va poder dur a terme. Però en aquesta ocasió tal com pronosticaven els avenços meteorològics va fer que s’optés per la millor solució per evitar qualsevol problema.

          No es va dur a terme l’encesa de l’fogueró que es fa a la confluència dels carrers de Sant Sebastià i Pare Rafel Serra, on es col·loquen les diferents torradores. Igualment s’orna carrer i s’adorna amb llums i domassos la capelleta de el Sant que hi ha al carrer.

          Per repartir la carn de la torrada, beguda i coca habitualment col·laboren en la distribució de la mateixa les Associacions de Veïns de So na Monda i la col·laboració des Blanquer que estaven preparats, per si a última hora es portava endavant.

          A més de la torrada hi havia el tradicional Cant del Rosari amb la Revetla, al carrer i després 1 ballada popular a càrrec de la Revetla d’Inca i els veïns que volguessin prendre part. Igualment al carrer se celebra el pregó, on anualment es recorda la protecció de el Sant per al veïnat. L’ambient amb la torrada i festa es perllongava per espai de diverses hores.

          Però amb la meteorologia no es pot lluitar i en aquesta ocasió el fogueró de Sant Sebastià no es va poder realitzar. Esperem que el proper any la climatologia sigui millor i es pugui celebrar la festa al mig del carrer ja que guanya sens dubte en colorit i vistositat.

                                                                                                                          -gcm-


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: