Diumenge passat per fi es van poder celebrar les solemnes Beneïdes de Sant Antoni

Nombrós públic va seguir l’acte a la Gran Via de Colom

          Si es tracta d’un tema esportiu, sens dubte podríem dir que a la tercera va la vençuda. Però no parlem de cap activitat esportiva, sinó de les Beneïdes de Sant Antoni.

          Com hem informat als nostres lectors l’any passat es van haver de suspendre per la pluja i el mateix va passar diumenge passat dia 16 a la borrasca Glòria, que va jugar una mala passada a tota l’illa. Era la segona vegada que es suspenien de forma continuada i això no era l’habitual en els últims anys.

          Després d’aquestes dues supressions, la gent volia que les mateixes es poguessin dur a terme. És un acte ben arrelat a la nostra ciutat, que congrega molta gent a presenciar-les. També són moltes les persones que participen en les mateixes, el que fa que la tradició es mantingui ben vigent i en plena expansió.

          Sobre les 10,30 del matí es van concentrar les autoritats al costat de la Plaça de Santa Maria la Major. Allà els Xeremiers amb els seus sons assenyalaven que era festiu i que en aquesta ocasió hauria Beneïdes.

          La Colla de Dimonis de Sa Revetla, juntament amb la figura vivent de Sant Antoni, van ballar un seguit de balls entre els aplaudiments de el públic present a la plaça. Són poques les vegades que actuen i la gent els espera amb il·lusió, principalment els més petits. Ja es coneix la tradició sempre Sant Antoni venç a les envestides dels Dimonis.

          El rector de la Unitat de Pastoral de la Mare de Déu, Mn. Carles Seguí, acompanyat de diversos escolans. Amb una figura amb una relíquia de Sant Antoni i els representants de l’consistori, amb l’alcalde Virgili Moreno a l’capdavant de la mateixa es van dirigir a el lloc de les Beneïdes.

          Es van desplaçar pel carrer Major, plaça d’Espanya, Comerç, Bisbe Llompart cap a la Plaça de la Llibertat, per celebrar les tradicionals Beneïdes a la confluència amb la Gran Via de Colón.

          Un cop al lloc Els Dimonis de sa Revetla, van ballar diversos balls entre els aplaudiments de l’nombrós públic congregat a la zona, que els premiava el seu bon fer.

          Acabats els balls hi va haver una solta de coloms, que sens dubte van donar colorit a la festa.

          Després Mn. Seguí, va llegir una oració de el ritual de benediccions ia les 11 van començar les tradicionals beneïdes. En primer lloc van participar els cavallistes i les persones que acudien a diferents carruatges a les mateixes Així com el bestiar d’ovelles que ja és tradicional en les beneïdes que és portat per Sebastián “Penya” i diversos ajudants que quan arriben a el lloc ho fa entre els aplaudiments dels presents. Aquests participants van rebre un obsequi per part de l’Ajuntament per participar-hi.

          Després la benedicció es va realitzar a dels animals de companyia, molts gossos i gats i altres animals de diferent classe i varietat. Que anualment congrega molts participants, que volen que el Sant protector dels animals ajudi a les seves mascotes. Tots aquests participants van ser obsequiats amb bosses de caramels.

          Sens dubte una festa entranyable i esperava que en aquesta ocasió es va poder dur a terme i amb molta participació.

                                                                                                                    Guillem Coll


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: