Diumenge a la confluència de la Gran Via-Plaça de la Llibertat hi haurà les tradicionals beneïdes

L’any passat es van suspendre per la pluja

          El proper diumenge dia 19 hi haurà a la nostra ciutat les tradicionals beneïdes, que anualment compten amb molta participació i congrega molt de públic que vull presenciar les mateixes.

          Sobre les 10,30 hores del matí es reuneixen en els voltants de la plaça de Santa Maria la Major, amb una tocada dels Xeremiers, els Dimonis de Sa Revetla fan una exhibició d’uns balls costat de la imatge vivent de Sant Antoni.

          Des d’allà la comitiva parroquial, els representants de la corporació, els dimonis i altres membres amb la imatge de Sant s’adrecen pel carrer Major fins Els voltants de la Plaça de la Llibertat.

          Allà al costat de la confluència amb la Gran Via de Colom s’ha col·locat una llotja i cap a les 11 hores començaran les tradicionals beneïdes. Primer comencen els particulars amb els seus animals domèstics i de companyia. Per després començar la participació dels cavallistes o persones que participen amb carruatges.

          S’obsequiarà tots els participants amb caramels i als que acudeixin a la mateixa amb cavall rebran un obsequi.

          Anualment va a la mateixa Sebastià “Penya”, amb una colla d’ovelles que és una atracció en la celebració.

          L’any passat les beneïdes es van haver de suspendre a causa de les pluges caigudes a primera hora del matí, ja que el terra estava molt relliscós i era un perill per als cavalls. En altres poblacions es va buscar una data propera i es van realitzar però a la nostra ciutat es va optar per la suspensió de les mateixes

          Esperem que aquest any la climatologia acompanyi i les mateixes es puguin celebrar amb total normalitat.

          Com a dada curiosa podem dir que en anys passats han participat en les mateixes l’Alcalde Virgili Moreno, així com la Regidora de Cultura Alice Weber i la Diputada d’el PP, la inquera Maria Salom, entre d’altres participants.

                                                                                                      Guillem Coll


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: