Brillant concert de la Unió Musical Inquera a Santo Domingo

 Al final el públic present els va dedicar una gran ovació


          Diumenge passat a la Parròquia de Sant Diumenge de la nostra ciutat un cop finalitzada la celebració religiosa hi va haver el tradicional concert de Santa Cecília de la Unió Musical Inquera . Al costat de l’presbiteri hi havia una imatge de la patrona dels músics Santa Cecília bellament il·luminada.

          L’acte organitzat per la Unió Musical Inquera va comptar amb la col·laboració de la Fundació Cultural Es Convent i l’Ajuntament d’Inca.

          Van ser moltes les persones que van assistir a el temple dominicà que van seguir amb interès el desenvolupament de el concert i cadascuna de les peces interpretades va tenir una gran ovació per part dels presents.

          L’acte va començar amb unes paraules d’un representant de la Unió Musical Inquera. Que va manifestar que havien preparat el concert amb il·lusió i esperava que els assistents gaudissin d’aquest. Va presentar-se als nous músics que formen part de la Unió Musical Inquera. També va donar les gràcies a la Fundació Cultural Es Convent, per la seva col·laboració anual en aquesta festa, així com a l’Ajuntament d’Inca ia la Unitat de Pastoral per la cessió de la parròquia.

          Va acabar presentant a el nou director de la Banda Xisco Amengual, manifestant que esperaven que durant molts anys pugui estar entre nosaltres. Espero-dir- que el proper any aquest concert ja ho puguem fer al Teatre Principal d’Inca.

          L’acte va comptar amb la presència d’una important representació de l’consistori inquer, amb la Regidora de Cultura Alice Weber a l’capdavant de la mateixa.

          Xisco Amengual, és un jove músic molt preparat que és el director de la Banda de la UIB i també director de “Lauseta” de Lloseta. Que compte per primera vegada amb una orquestra resident que, alhora és la primera d’aquest tipus que es constitueix a la Part Forana. El Teatre Municipal és la caserna general i l’escenari dels concerts d’aquesta entitat que porta el nom de Lauseta. D’entrada, la integraran una dotzena de músics, instrumentistes de corda, dirigits per Xisco Amengual, i sota la gestió de Maria Margalida Ferrer.

          L’objectiu és aconseguir anar ampliant el seu format fins a poder arribar a interpretacions simfòniques.

          Amb aquesta orquestra al Teatre Municipal amplia el seu ventall d’activitats que s’havien centrat en la música moderna i alternativa, el teatre i la dansa. Fins al moment no havia existit una oferta consolidada de música clàssica, fet a què ara es posa remei.

          El director de Lauseta, Xisco Amengual, manifesta: “Amb la iniciativa busquem crear un impacte cultural al poble però també difondre els valors de la música clàssica a Mallorca.

          Xisco Amengual, és un músic molt preparat i esperem que molts anys pugui estar a l’ capdavant de la Unió Musical Inquera.

          A la fi de el concert el públic posat dempeus els va dedicar una gra ovació que premiaven el bon concert ofert.

                                                                                                      Guillem CollDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: