Lloseta viu amb devoció la festa de la Mare de Déu amb una celebració solemne de l’Eucaristia presidida per monsenyor Antoni Vadell

El bisbe auxiliar de Barcelona va animar a participar de la festa no només per tradició sinó des de la consciència de què som preferits per Déu

El passat diumenge 8 de setembre va ser el dia gran de les festes patronals de Lloseta. Com és costum cada any per la nativitat de la Mare de Déu, els cristians es varen reunir a l’església parroquial per celebrar amb devoció la “festa de la Mare de Déu de Lloseta”. Enguany la solemne eucaristia va ser presidida per l’ex-rector de la nostra Unitat de Pastoral i actual bisbe auxiliar de Barcelona, monsenyor Antoni Vadell, qui va estar acompanyat pel grup de preveres i diaques de l’agrupació de parròquies i altres capellans llosetins. 

En l’homilia, monsenyor Vadell va animar els presents a no celebrar aquesta festa només per tradició sinó amb la consciència de què Jesús és viu i que “vol tenir una relació amb tu”. I va mostrar a través d’un exemple com aquest és l’objecte principal de la nostra fe. El bisbe auxiliar de Barcelona va relatar que durant unes confirmacions se li va acostar un jove de 16 anys allunyat de l’Església, que havia accedit a fer el procés per complaure sa mare. Però després d’una trobada es va voler acostar al bisbe per comentar-li que havia descobert a través del seu catequista que Jesús és viu i que podia relacionar-se amb ell, i que això l’havia deixat molt sorprès. “No em trob igual que abans i no m’ho vull perdre”, li va confessar Pol al bisbe Vadell.

Monsenyor Vadell va apuntar que moltes vegades podem donar per suposat el fet de què Jesús es viu, perquè ja ho sabem, i assistir a les celebracions només per costum o respecte. Però va advertir que “tot i que les tradicions són molt nobles, molt lloables, no donen sentit ni a la vida ni a la mort”. Vadell va convidar a mirar i imitar la història de Maria i Josep. La Mare de Déu i Sant Josep estaven promesos, desposats, abans de l’anunci de l’àngel. Tenien uns plans de vida, que es varen veure interromputs per Déu. Però varen estar oberts al Senyor i es varen fiar d’Ell sense guardar-se cap carta perquè varen comprendre que allò que passava dins les seves vides era de Déu. I poc les va importar el que varen dir d’ells perquè es varen sentir profundament estimats per Déu.

“De la mateixa manera que amb Josep i Maria, el Senyor també te prefereix a tu”, apuntà el Bisbe auxiliar de Barcelona. I continuà assegurant que “el Senyor cerca cada dia el teu sí” i quan li obrim el cor, té la delicadesa de donar-te detalls, signes, carícies. Per descobrir aquest amor – digué Vadell- hem d’estar atents al Senyor a través de la pregària, l’Eucaristia i la comunitat. “Mirant el Senyor descobrirem que Ell ens vol junts perquè ens estimem i facem estimera”, apuntà. I conclogué convidant a tots els presents a deixar les quimeres i posar-se en mans de Déu amb la petició de “Senyor, què vols que faci?”.

Tota la celebració va estar acompanyada pels bells cants litúrgics interpretats pel Coro parroquial de Lloseta. Les ofrenes anaren a càrrec del grup parroquial de Càritas. I en acabar l’Eucaristia, com és costum, tots els assistents pujaren al cambril per saludar la Mare de Déu, que estava bellament engalanada amb joies, ciriets i flors, com a un signe més de l’estima que li té el poble de Lloseta.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: