Organista titular de la Basílica de Sant Francesc

          Ja estam a la recta final del Cicle de Concerts d´Orgue que aquest estiu han tingut lloc tots els dijous dels mesos d´agost i setembre a la Parròquia de Santa Maria la Major a les 12 hores i que tenen molta d’acceptació a la nostra ciutat i la comarca.

          La propera setmana tendrem a un organista molt conegut , mos referim a n´Arnau Reynés, organista campaneter i de sobres conegut a nivell de tot Europa. Es l´organista titular de la Basílica de Sant Francesc de Palma.

          El passat dia 5 vàrem tenir l’oportunitat de poder escoltar el jove organista Pedro Aguiló, que va congregar molta de gent. Entre els assistents estaven presents la Regidora de Cultura Alice Weber i també i eren les càmeres d´IB3 que varen gravar un interesant reportatge que varen emetre al programa Illes i Pobles.

          Va presentar l´organista Aguiló, el Rector de la Unitat de Pastoral Mn. Carles Seguí, que va destacar la seva trajectòria com a organista i també va donar a conèixer el seu programa del concert.

          Aquets concerts són possibles gràcies al patrocini de l´Ajuntament d’Inca, que des de la seva Regiduria de Cultura donen suport a aquesta activitat musical.

          Col·laboren amb la realització la Unitat Pastoral de la Mare de Déu, la Parròquia de Santa Maria la Major ( coordinador: Bernat Forteza ) , la Fundació Cultural Es Convent i el Setmanari Dijous.

          El nostre Setmanari Dijous que sempre està al costat de les distintes activitats que es realitzen a Inca des de fa 45 anys per donar-los suport i publicitat. Com cada any setmana rere setmana vos anirem informant de cada concert. Amb una petita biografia del concertista i les peces del concert.

          Com hem dit ja en el penúltim concert tendrem a n´Arnau Reynés, que vos oferim unes pinzellades del seu llarg currículum: Nascut a Campanet (Mallorca), va iniciar els estudis de piano amb el mestre Francesc Capllonch i va obtenir el títol de Professor d’aquest instrument al Conservatori Superior de València amb el Professor Perfecto García. Estudià Orgue i Harmonia amb Mn. Antoni Matheu i Mn. Bernat Julià al Conservatori de Balears. Continuà els estudis d’orgue amb la catedràtica del Conservatori Superior de Barcelona i concertista Montserrat Torrent, estudis que li permeteren obtenir el Títol Superior d’Orgue i Harmònium amb les màximes qualificacions.

          Ha participat als cursos d’interpretació organística de Harald Vogel, Michal Radulescu, Montserrat Torrent…

          És Doctor per la Universitat de les illes Balears i Professor Titular de Música de la mateixa universitat, a més d’organista titular de la Basílica de Sant Francesc de Palma. També fou organista de l’Escolania de Lluc, donant nombrosos concerts i realitzant diversos enregistraments.

          Ha donat concerts arreu de les Illes Balears (Setmana Internacional d’Orgue de Palma, Festival Internacional de Música de Maó, etc.) com també a Madrid, Catalunya (Catedral de Barcelona, Catedral de Girona…), València (Festival Internacional d’Orgue al Palau de la Música), al País Basc, Andalusia… i arreu d’Europa: Itàlia, Alemanya (Catedral d’Hamburg, Catedral de Berlín…), França (Catedral de Notre Dame de París…), Bèlgica, República Txeca, Anglaterra (Catedral de Saint Paul a Londres), Suïssa… i Estats Units.

          Quedà seleccionat a Espanya, per participar a la Cinquena Tribuna de Joves Intèrprets a Sant Sebastià (País Basc), organitzada per Joventuts Musicals, l’any 1983.

          Amb motiu de l’any europeu de la música va dirigir les “Jornades Internacionals d’Orgue a les Balears”, patrocinades pel Ministeri de Cultura.

          Ha investigat els orgues històrics de les Balears juntament amb Antoni Mulet, i n’ha fet algunes publicacions. L’any 1986 fou convidat pel Ministeri de Cultura a participar al II Congrés d’Orgue, que se celebrà a Madrid.

          És co-fundador i director de l’Àrea d’Amics de l’Orgue d’ACA, organitzant el cicle dels Simposis i Jornades Internacionals de l’Orgue a les Illes Balears, a més de dirigir la “Setmana Internacional d’Orgue Palma de Mallorca” des del seu inici a la Basílica de Sant Francesc.

          Col·labora assíduament amb les corals de les Illes Balears, com els Nins Cantors de Sant Francesc, Coral Joventuts Musicals, Studium i Coral Universitat de les Illes Balears, entre d’altres. Ha actuat com a solista i com a acompanyant amb l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, i també ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona.

          Ha enregistrat per la ràdio i per la televisió (entre d’altres per a la ZDF d’Alemanya i Ràdio Clàssica de Catalunya). Com a solista, ha gravat algunes obres d’autors mallorquins en cassette i CD; i també acompanyant a la Coral Universitat de les Illes Balears, gràcies al patrocini del Govern Balear i de 1a Universitat de les Illes Balears. L’any 2005 ha enregistrat diversos orgues mallorquins juntament amb l’organista txec Michal Novenko amb la firma anglesa Priory Records, havent sortit publicat l’any 2007, els dos primers CD. Igualment s’ha publicat el primer CD que ha enregistrat al gran orgue de la Basílica de Sant Francesc de Palma amb la mateixa casa anglesa abans citada. http://music.napster.com/arnau-reynes-i-florit-music/tracks/13024877.

          En el concert de dia 19 a Inca mos oferirà aquestes peces: “ Tiento XXV de Batalla “ de Johannis B. Cabanilles ; “ Corrente italiana “ de Johannis B. Cabanilles ; “Interludi “ de Jaume Palou ; “ Entrada “ de Joan Mª Thomàs ; “ Celebració Pastoral “ de Antoni Martorell ; “ Arioso “ de Antoni Martorell i “ Improvisació”, propia de n´Arnau Reynés

          Veniu avui al concert i podreu gaudir d´escoltar a un dels bons organistes de l’illa Mn. Bartomeu Veny, fins fa poc fou organista titular de la Seu.

          Es tou un luxe poder escoltar els bons sons de l’orgue major de la Parròquia de Santa Maria la Major d´ Inca.

                                                                                                            Guillem CollDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: