El proper dia 5 de setembre tendrem el sisè concert del Cicle de Concerts d’orgue que cada dijous a les 12 del migdia tenim a la Parròquia de Santa Maria la Major. El concertista serà en Pedro Aguiló que cada any hi ha participat.  La seva família és molt coneguda dins la nostra ciutat.

          El passat dijous dia 22 vàrem tenir el jove organista de Sant, Joan Nofre Morey, que amb 19 anys va demostrar que dominava l´instrument i mos va demostrar que és un organista amb grans qualitats. Està cridat a ser un gran organista en un futur no llunyà.

          Ara, anirà uns anys a Amsterdam per ampliar els seus estudis. El va presentar el coordinador Bernat Forteza, que va destacar les seves qualitats com a organista, així como les peces que va interpretar en el concert inquer. Al final, el públic present li va dedicar una gran ovació per premiar el seu bon concert.

          Aquets concerts són possibles gràcies al patrocini de l´Ajuntament d’Inca, que des de la seva Regiduria de Cultura donen suport a aquesta activitat musical.

          Col·laboren amb la realització la Unitat Pastoral de la Mare de Déu, la Parròquia de Santa Maria la Major ( coordinador: Bernat Forteza ) , la Fundació Cultural Es Convent i el Setmanari Dijous.

          El nostre Setmanari Dijous que sempre està al costat de les distintes activitats que es realitzen a Inca des de fa 45 anys per donar-los suport i publicitat. Com cada any setmana rere setmana vos anirem informant de cada concert. Amb una petita biografia del concertista i les peces del concert.

          En Pedro Aguiló, el proper organista, ha participat cada estiu al Cicle i ara vos oferim un petit resum del seu currículum amb la llengua que la enviat : “Pedro Aguiló Jiménez, nacido en 1994, es el organista titular de la basílica de Sant Miquel de Palma.

          Se formó en el conservatorio profesional de Mallorca y el superior de les Illes Balears, donde realiza estudios profesionales de piano, órgano y cémbalo, y superiores de piano y composición, obteniendo tres premios extraordinarios y dos menciones honoríficas.

          Paralelamente recibe clases de órgano de Juan de la Rubia y realiza clases magistrales con Monserrat Torrent, Ludger Lohmann, Jürgen Essl, Luca Scandali y Michel Bouvard, y de piano con Boris Berman, Peter Frankl, Alain Planes, Ramón Coll, Josep Colom y Albert Nieto, entre otros.

          Actualmente estudia el grado superior de órgano en la Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) con Oscar Candendo, y el máster de Música Antigua (cémbalo), con Luca Guglielmi.

Ha obtenido diversos premios nacionales e internacionales en diferentes ámbitos, como el 1er Premio del concurso de juventudes musicales de Soller (piano, 2008), el 2° Premio del II concurso nacional para jóvenes organistas “Joan Baptista Cabanilles” (2015), el 2° Premio del concurso permanente de juventudes musicales España, modalidad órgano (2016), el 1er premio del IV concurso de composición de los Premis Castellitx (2018), y el 2° premio del VII concurso de órgano Joseph-Gabler de la International Summer Academy of Music (ISAM,2018).

Ha tocado en importantes ciclos como el Festival Internacional de Órgano de León , el Festival de la catedral de Tarragona , el ciclo de conciertos “Correa de Arauxo” de la catedral de Segovia, el Festival Plenum Organis de Santanyí y en el Encontre Internacional de Compositors, así como con agrupaciones de cámara en el Mallorca Saxophone Festival , la Setmana de Música Antiga de la Colònia de Sant Pere y el ciclo Corpus a Palma . Debuta como solista en el año 2015 interpretando Noches en los jardines de España, de Manuel de Falla, con la banda municipal de Palma.

Ha colaborado con la Orquestra Simfònica de les Illes Balears, tocando el piano, el órgano, el cémbalo y la celesta, así como también con otras formaciones como la Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya , la Banda Municipal de Palma , la Orquestra de Cambra de Mallorca, la Orquestra del Festival de Santanyí , la camerata Johannes Palaschko, Acadèmia 1830 y Bachrroc Ensemble , bajo la batuta de directores como Víctor Pablo Pérez, Pablo Mielgo, Joji Hattori y Clark Rundell “.

          Aquestes són les peces que mos interpretarà el dia 5 a la nostra ciutat: “ Obra de mano derecha de medio registro  “ de José de Torres ; ( Archivo del convento de la Santísima Trinidad de Puebla ). “ Tiento de falsas de segundo tono “ de Pablo Bruna ; “ Tiento lleno de segundo tono “ y “ Tiento de medio registro de tiple de séptimo tono “ de Francisco Correa de Arauxo ; “ Tocata Terza “ de Carme Fernández Vidal  ; “ Diferencias sobre la gallarda milanesa “ de Antonio de Cabezón y “ Xàcara “ de Juan Bautista Cabanilles.

          Avui tenim en Toni Mulet, conegut dins la ciutat pels anys que va viure entre nosaltres. És un gran estudiós dels òrgans mallorquins i també un bon organista. Segur que gaudirem amb les seva interpretació.

          Els aficionats a la música d´orgue tenim cada dijous l’oportunitat d´anar a Santa Maria la Major a les 12 i gaudir d’aquests interessants concerts. Hi estau tots ben convidats a venir.

                                                                                                           Guillem CollDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: