El dia 29 concert d´Antoni Mulet a Santa Maria la Major

A la seva estada a Inca va restaurar l´orgue de Santa María la Major

          El passat dijous dia 15 vàrem tenir a Santa Maria la Major un gran concert a càrrec de la organista ucraïnesa Tania Dovgal, que també va fer sonar l’orgue a la Missa de l’Assumpció de Maria. Es la presència femenina dins aquest quart Cicle de Concerts d’Orgue, que tenen molta d’acceptació a tota la illa.

          Va presentar la concertista en Bernar Forteza, coordinador del Cicle de Concerts, que va donar unes pinzellades del currículum de  Tania Dovgal i de les peces que interpretaria al concert d´Inca. Va dir que era tot un luxe tenir a Inca una concertista de la qualitat de na Tania Dovgal, que era la primera vegada que feia sonar l´orgue de Santa Maria la Major.

          Aquets concerts són possibles gràcies al patrocini de l´Ajuntament d’Inca, que des de la seva Regiduria de Cultura donen suport a aquesta activitat musical.

          Col·laboren amb la realització la Unitat Pastoral de la Mare de Déu, la Parròquia de Santa Maria la Major ( coordinador: Bernat Forteza ) , la Fundació Cultural Es Convent i el Setmanari Dijous.

          El nostre Setmanari Dijous que sempre està al costat de les distintes activitats que es realitzen a Inca des de fa quasi 45 anys per donar-los suport i publicitat. Com cada any setmana rere setmana vos anirem informant de cada concert. Amb una petita biografia del concertista i les peces del concert.

          El proper dia 29, dijous, serà el cinquè concert d´orgue a càrrec de l’organista Antoni Mulet, que el va restaurar i coneix l´orgue de Santa Maria la Major de quan ell va estar a Inca formant part de la Comunitat franciscana, essent rector el Pare Jaume Puigserver.

          Antoni Mulet, és un estudiós de l´Orgue i té una sèrie de llibres publicats damunt el tema sobre els orgues més importants de la nostra illa.

          Aquest és un breu resum del currículum d´Antoni Mulet que cada any ha participat al Cicle de Concerts d´Inca. N´Antoni Mulet i Barceló va començar la seva formació musical dins l’orde franciscana. Va cursar els estudis de Solfeig, Piano i Harmonia amb Concepció Vilella en els conservatoris de Palma, València i Saragossa. Posteriorment estudià Orgue amb Jordi Alcaraz i Montserrat Torrent, Contrapunt amb Manuel Oltra i Fuga amb Josep Poch en el Conservatori Municipal de Barcelona. Ha seguit cursos de perfeccionament amb Montserrat Torrent, Harald Vögel i Michel Radulescu. Ha treballat la direcció coral amb Manuel Cabero.

          No s’ha prodigat gaire com a concertista perquè, a més de la docència musical, s’ha dedicat a la investigació de la història dels orgues de Mallorca i a la restauració i manteniment d’aquests instruments entre els quals cal destacar l’orgue de Santa Maria la Major d’Inca.

          En el camp de la composició ha escrit obres corals sobre textos del pare Miquel Colom, franciscà al convent d´Inca, de Mn. Pere Orpí, Joan Salvat Papasseït i Josep Mª Llompart entre d’altres. Ha fet nombroses harmonitzacions de cançons populars per a cor. També ha composat per a veu i piano sobre textos de Guillem d’Efak i Josep Mª Llompart de la Penya. Ha composat la cantata “Cobles de la divisió del regne de Mallorques” d’Anselm Turmeda per a solistes cor i orquestra, representada a diferents pobles de Mallorca. A 2016 s’estrenà la seva “Cantata de l’Amic i l’Amat”, amb textos de Ramon Llull, per a solistes, cor i orgue.

          Dins el tema de la investigació històrica ha publicat “La Seu de Mallorca: Els orgues” (Olañeta editor, 1995), “Orgue2s de Mallorca” (Olañeta editor, 2001) i “Els orgues de les esglésies de Mallorca (Olañeta editor, 2018) en col·laboració amb Arnau Reynés, a més d’una trentena d’estudis sobre els orgues de Mallorca.

          Les peces que mos interpretarà són aquestes: “ La Romanesca (con cinque mutanze)  “ de Antonio Valente ; “ Herr Jesu Christ, wahr’ Mensch und Gott “ de J. S. Bach ; “ Senyor Jesucrist, Déu i home vertader ” (manuscrit de Leipzig Ms. R 24) ; “ Tiento lleno de 4º tono “ de Joan Cabanilles ;  “ All’ Elevazione “ de Domenico Zipoli ; “ Sarabanda “ de Josep Elias ; “ Voluntary “ Anònim anglès del S. XVIII ; “ Duo du troisième ton » « de Jacques Boyvin ; « Basse de trompette “ i “ Batalla de 5º tono “ Anònim s. XVIII.

          Avui tenim entre nosaltres a un jove organista, en Nofre Morey, que sens dubta està cridat a ser un gran organista dins l´illa. Ve a Inca per primera vegada. El concert d´avui, dia 22, serà a les 12 del migdia.

          Veniu a Santa Maria la Major a gaudir de la música del bell orgue major d´Inca i dels bons organistes que tenim aquest any entre nosaltres

                                                                                                          Guillem CollDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: