Molta participació en la missa patronal de Sant Abdon

 La Revetla d’Inca va ballar el ball de l’Oferta

          Dimarts passat es va celebrar a la Parròquia de Santa Maria la Major la missa solemne en honor dels patrons Sants Abdó i Senén. Aquesta celebració sempre és presidida per un sacerdot o religiós fill de la ciutat.

          Dilluns a la nit es van cantar les tradicionals Completes en honor dels Patrons cantats en llatí amb la col·laboració del Cor Parroquial. Aquest cant va estar presidit per Mn. Cortés i va comptar amb la presència del consistori que encapçalava Virgili Moreno i nombrosos fidels.

          En acabar les Completes a la plaça de Santa Maria la Major la Revetla d’Inca va ballar un seguit de balls folklòrics.

          Com en les grans solemnitats religioses el temple major es trobava ple de fidels en la missa patronal de Sant Abdó i Sant Senén.

          A la part dreta del temple es trobava una representació del Consistori inquer que presidia Virgili Moreno i convidats. Els exalcaldes Rafa Torres i Pere Rotger juntament amb representació de la Guàrdia Civil i Policia Local.

          La Missa solemne concelebrada va ser presidida pel sacerdot inquer Mn. Ricardo Mejía Fernández, Rector de les Parròquies de Son Sardina i Establiments de Palma. Juntament amb els sacerdots i diaques que atenen la Unitat de Pastoral de la Mare de Déu, sacerdots inquers i altres celebrants convidats.

          En la seva homilia Mn. Mejía a més de parlar de la devoció de la ciutat als patrons i una mica d’història dels màrtirs perses. També va parlar de la problemàtica actual sobre l’ecologia, la feina, la tolerància. Demanant que els patrons ajudin a les persones que més ho necessiten o pateixen de la ciutat.

          El Cor Parroquial de Santa Maria la Major sota la direcció de Bernat Forteza, acompanyats a l’orgue per Donald Santiago va cantar la missa dels patrons. Emotiu és el cant dels tradicionals Goigs de Sant Abdó i Senén una composició antiga quan els fidels veneraven la relíquia dels patrons o es dirigien a la capella al final de la celebració.

          La Revetla d’Inca va ballar el ball de l’Oferta, en aquesta ocasió amb el tradicional vestit pagès. Després del seu brillant execució dels fidels els van dedicar una gran ovació.

          Acabada la celebració la Unió Musical Inquera a l’exterior del temple va interpretar un seguit de peces. Mentre els fidels aprofitaven per saludar els celebrants que havien sortit a la plaça amb les seves vestimentes religioses. Així com a molts inquers que arribats de diferents punts de l’illa com Felanitx, Porreres, Alcúdia, Pollença, Can Picafort, Palma, etc eren presents en la celebració.

          Això ens demostra que els inquers estimen i volen que les seves tradicions es mantinguin i es potenciïn, la seva presència massiva així ho demostra i això ha dubte és positiu. 

                                                                                             Guillem Coll


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.