Amb la col.laboració del Setmanari Dijous

          El dijous passat, dia 8 vàrem tenir l´honor de poder gaudir del segon concert del Cicle, amb una bona actuació d´en Tomeu Mut, organista de la Seu i un dels bons organistes de la illa. Al final va rebre una gran ovació del nombrós públic present.

         Avui tenim entre nosaltres a na Tania Dovgal, organista ucraïnesa, gràcies a la seva amistat i les gestions fetes per na Tiana Siquier, que aquest any no participa al Cicle de Concerts d´Orgue per unes petites dolences, que li desitjam que es millori aviat.

          Es tot un luxe tenir entre nosaltres a na Tania Dovgal, segur que amb els sons del nostre orgue farà que la gent present gaudeixi del  seu concert. Com ja vàrem informar la passada setmana, na Tania també farà sonar l´orgue a la celebració solemne de l’Assumpció de Maria a les 12 h,  i acabada la missa, a les 12.30h mos oferirà el concert.

          Aquets concerts són possibles gràcies al patrocini de l´Ajuntament d’Inca, que des de la seva Regiduria de Cultura donen suport a aquesta activitat musical.

          Col·laboren amb la realització la Unitat Pastoral de la Mare de Déu, la Parròquia de Santa Maria la Major ( coordinador: Bernat Forteza ) , la Fundació Cultural Es Convent i el Setmanari Dijous.

          El nostre Setmanari Dijous que sempre està al costat de les distintes activitats que es realitzen a Inca des de fa quasi 45 anys per donar-los suport i publicitat. Com cada any setmana rere setmana vos anirem informant de cada concert. Amb una petita biografia del concertista i les peces del concert.

          El dia 22 tendrem a Inca a Nofre Morey, que també serà la primera vegada que participa als concerts d’estiu a Inca. Un jove organista que segur que mos farà gaudir  del seu concert.

          Aquest es un petit tast del seu currículum: En Nofre Morey neix a Sant Joan, Mallorca, el 2000 i comença els estudis musicals de piano i percussió als cinc anys.

    Finalitza els estudis professionals de piano al Conservatori de Felanitx i els d’orgue al Conservatori de Mallorca amb Bartomeu Mut. També estudia composició amb Xavier Gelabert. El 2019 obté plaça per estudiar orgue al Conservatorium van Amsterdam, facultat de música de l’Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, amb el professor Matthias Havinga.

          Ha assistit a nombroses masterclasses amb professors com Jean-Claude Zehnder, Roberto Fresco, Andrés Cea, etc.

    Ha estrenat obres pròpies, de Xavier Gelabert i d’Anna Bofill. Ha tocat com a solista i amb grups de cambra a diferents indrets de Mallorca i a Flix, Catalunya.

    És membre de l’equip que duu a terme el projecte educatiu amb concerts didàctics a l’orgue Walcker de Can Balaguer a Palma. És un dels organistes de la Parròquia de Sant Joan el seu poble i ho ha estat a l’Oratori de Porreres.

          Al concert de dia 22 a Inca mos interpretarà aquestes peces: “ Fantasia “ de J.P. Sweelinck ; “ Tiento de 5o tono de mano izquierda “ de P. Bruna ; “ De profundis “ de A. Matheu ; “ Pauana Italiana “ de A. Cabezón ; “ Introitus” de A. Matheu (1933-1984) ; “ Segundo tiento de medio registro de tiple de septimo tono “ de F. Correa de Arauxo ; y “ Batalha de 6 tom “  Anònim, S. XVII. 

          Com vos hem dit, esperam que vengueu avui al concert de na Tania Dovgal, recordau que avui començarà després de la missa,  a les 12.30h. Estam segurs que vos agradarà escoltar aquesta gran organista. La propera setmana el jove Nofre Morey que podrem escoltar per primera vegada a Inca.

          Setmana rere setmana el Setmanari Dijous vos anirà informant d´aquest important Cicle de Concerts d´Orgue que es fa a la nostra ciutat.

                                                                                                             Guillem CollDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: