El dia 15 d´agost , a les 12.30 h concert de na Tania Dovgal, organista ucraïnesa

La única dona organista d´aquest any

          El passat dijous dia 1 d´agost a les 12 del migdia a la Parròquia de Santa Maria la Major, va començar el quart Cicle de Concerts d´Orgue que es faran a la Parròquia els mesos d´agost i setembre a les 12 hores.

          Amb una salutació a càrrec del Rector de la Unitat de Pastoral de la Mare de Déu,  Mn. Carles Seguí, en aquest primer concert va agrair la col·laboració de l´Ajuntament d´Inca, del Setmanari Dijous, i la Fundació Cultural Es Convent. 

          Va recalcar la importància de poder escoltar cada dijous, l’orgue de Santa Maria la Major amb prestigiosos organistes de la nostra terra i de l’estranger.

          El nombrós públic present al temple va poder gaudir del bon concert que mos va oferir en Miquel Bennàssar. Al final va rebre una gran ovació.

          Aquets concerts són possibles gràcies al patrocini de l´Ajuntament d’Inca, que des de la seva Regiduria de Cultura donen suport a aquesta activitat musical.

          Col·laboren amb la realització la Unitat Pastoral de la Mare de Déu, la Parròquia de Santa Maria la Major ( coordinador: Bernat Forteza ) , la Fundació Cultural Es Convent i el Setmanari Dijous.

          El nostre Setmanari Dijous que sempre està al costat de les distintes activitats que es realitzen a Inca des de fa quasi 45 anys per donar-los suport i publicitat. Com cada any setmana rere setmana vos anirem informant de cada concert. Amb una petita biografia del concertista i les peces del concert.

          El segon concertista d´avui, dia 8,  és en Tomeu Mut, organista titular de la Seu de Mallorca. Un organista amb un gran currículum que segur que mos farà gaudir amb els bells sons de l’orgue.

          Dijous, dia 15 d´agost, tindrà lloc el tercer concert del Cicle a càrrec de la organista ucraïnesa na Tania Dovgal, la única dona que participa aquest any.

          A les 12 del migdia i haurà la Missa solemne de l’Assumpció de Maria que serà animada a l’orgue per na Tania Dovgal.

          Una vegada acabada la missa, na Tania mos oferirà el seu concert d´orgue. Començarà a les 12.30 hores. L’organista Tania Dovgal té un ampli currículum que ara vos feim un petit tast d´ell.

          Na Tania Dovgal, Neix a Ucraïna el 1979 i comença els estudis de piano als sis anys. El 1998 obté el primer premi de piano i música de cambra a l’Institut Nacional de Música de Ternopil. El 2000 comença els estudis de clavecí amb la professora Sveltlana Shabaltina i també s’inicia  en el coneixement de l’orgue. El 2003 defensa la tesi dedicada a l’orgue per a piano d’André Jolivet.

          El 2004 es trasllada a França per a continuar els estudis al conservatori Nacional de París on obté el títol de clavecí l’any 2007 amb  Noëlle Spieth. L’any 2008 obté el títol d’orgue a Tolosa amb en Jan Wilem Jansen. És investigadora del ric patrimoni d’orgues d’aquesta regió francesa (Tolosa).

          Aquestes són les peces que mos tocarà al concert de dia 15 d´agost, acabada la missa de les 12 hores : Juan Cabanilles “ Tiento 7 tono por A la mi re “ ;  Girolamo Frescobaldi “ Quinta Toccata (Il Secondo Libro di Toccate…Roma 1637) “ i “ Capriccio Quinto sopra la Bassa Fiamenga “ ; William Byrd “A Fancy from My Ladye Nevell’s Book “ i “ Pavana.Ph.Tr[egian’s] & Galiarda from Fitzwilliam virginal Book “ ; Jan Pieterszoon Sweelinck “Mein junges “ I Leben hat ein End’ 6 variations “ I Juan Cabanilles “ Tiento Lleno 2° tono “.

          Com vos hem dit, avui tendreu l’oportunitat d’escoltar en Tomeu Mut a les 12 hores.

          El dia 15 en el tercer concert, podrem escoltar na Tania Dovgal i que és un luxe tenir-la a Inca entre nosaltres

                                                                                                                Guillem CollDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: