El dijous dia 8, segon concert d´orgue de Tomeu Mut, amb la col.laboració del Setmanari Dijous

Organista titular de la Seu de Mallorca

          Avui dijous, dia 1 d’agost a les 12 hores a la Parròquia de Santa Maria la Major , tal com vos vàrem  informar la passada setmana comencen els concerts d´orgue amb el primer concert a càrrec den Miquel Bennàssar.

          Un organista conegut a la nostra ciutat i tota la comarca amb una extensa vida de concerts per tot arreu. Val la pena anar a escoltar-lo, segur que gaudireu del concert i vos agradarà.

          El proper dijous dia 8 d´agost, el segon concertista serà en Tomeu Mut de Sencelles, un organista molt conegut. És l’organista titular de la Seu de Mallorca i de la Parròquia de Sant Pere de Sencelles. Tot un plaer tenir-lo a Inca i escoltar-lo.

          Aquets concerts són possibles gràcies al patrocini de l´Ajuntament d’Inca, que des de la seva Regiduria de Cultura donen suport a aquesta activitat musical.

          Col·laboren amb la realització la Unitat Pastoral de la Mare de Déu, la Parròquia de Santa Maria la Major ( coordinador: Bernat Forteza ) , la Fundació Cultural Es Convent i el Setmanari Dijous.

          El nostre Setmanari Dijous que sempre està al costat de les distintes activitats que es realitzen a Inca des de fa 44 anys per donar-los suport i publicitat. Com cada any setmana rere setmana vos anirem informant de cada concert. Amb una petita biografia del concertista i les peces del concert.

          Aquest es un breu resum del seu llarg currículum : En Tomeu Mut. 

          Deu la seva formació com a organista al mestratge de Montserrat Torrent en el Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, a Oscar Candendo a l’Esmuc i a Lorenzo Ghielmi a la CivicaScuola di Música de Milà.

          Desenvolupa la seva activitat concertística arreu d’Europa. 

          És diplomat amb el Màster Universitari en Musicologia, Educació Musical i Interpretació de la Música Antiga, per la Universitat Autònoma de Barcelona. 

          Ha estat organista de la Parròquia de Santa Creu (2007-2016), i ho és de la Parròquia de St. Pere de Sencelles, on en ambdues parròquies ha dirigit les restauracions dels respectius instruments.

          És professor d’orgue en el Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca i, d’ençà el 2016, l’organista titular de La Seu de Mallorca.

          Mos tocarà aquest repertori en el concert de dia 8 d’agost : Programa “ Almande Prince ” de Emanuel Adriaenssen ; “ Canzondetta la Serpentina “ de Vincenzo Pellegrini , “ Españoleta “ Autor desconegut s. XVII (del Pensildeleitoso de suabesflores de música ) “ Aria Quinta ” de Johann Pachelbel ( de l’Hexachordum Apollinis) ; “ Correntel Italiana “ de Juan Cabanilles i “ Canción de 6º tono ” de José Torrellas (s. XVII).

          Com veis, un programa interessant que podrem gaudir tots els aficionats a la música d´orgue. Vos convidam que vengeu i pugueu gaudir d´aquest interessant cicle de concerts d´Orgue.

          Setmana rere setmana, tendrem l’oportunitat d’escoltar els bells sons de l´orgue de Santa María la Major. Avui, dia 1 en Miquel Benàsarar obrirà el cicle on es duran a termes els concerts de cada dijous a les 12 del matí durant els mesos d´agost i setembre.

          Dijous, dia 8, el segon concert que també val la pena venir a escoltar-lo. En Tomeu Mut és un gran organista.

                                                                                                         Guillem CollDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: