Presentat el IV Cicle de “Concerts d’Orgue” de Santa Maria la Major

Se celebraran tots els dijous en els mesos d’agost i setembre

          El passat dijous dia 25 a les 12 del migdia va tenir lloc a la Parròquia de Santa Maria la Major la presentació oficial del IV Cicle de Concerts d’Orgue. Se celebraran els mesos d’agost i setembre i que comencen precisament en el dia d’avui 1 d’agost, amb Miquel Bennàssar.

          Estaven presents en l’acte el rector de la Unitat de Pastoral de la Mare de Déu Mn. Carles Seguí; Mn. Pere Fiol, rector emèrit, i historiador i autor del llibre “l’Orgue de Santa Maria la Major”. El Coordinador del Cicle Bernat Forteza; la Regidora de Cultura Alice Weber. l’alcalde d’Inca Virgili Moreno. De la Fundació Cultural Es Convent es trobaven presents Catalina Pericás i Marga Llobera, mentre que per part del Setmanari Dijous es trobava present Gabriel Pieras.

          Va començar l’acte amb unes paraules a càrrec del coordinador Bernat Forteza, que va agrair la col·laboració de l’Ajuntament perquè fos possible aquest important cicle de Concerts d’Orgue. Un dels més importants de l’illa. Són nou concerts i dos mesos de durada on podrem escoltar els millors organistes de l’illa i una organista d’Ucraïna. Va agrair la gran tasca que realitza el Setmanari Dijous en la seva divulgació cada setmana a través de les seves pàgines. Igualment va agrair la col·laboració de la Fundació Cultural Es Convent en la promoció del mateix.

          Per la seva banda Mn. Fiol, autor del llibre sobre la història de l’òrgan va parlar de les curiositats d’aquest. Així com de la seva construcció fa més de dos-cents anys a la Parròquia de Santa Maria la Major i sempre ha estat present en les grans celebracions religioses de la ciutat.

          La Regidora de Cultura Alice Weber, va dir que des dels seus inicis l’Area de Cultura ha donat suport a aquesta iniciativa i jo he volgut ser present i continuar la tasca començada pel meu antecessor Antoni Rodríguez. Estarem una vegada més donant suport a aquest important cicle ja un clàssic en els estius de la ciutat perquè tingui continuïtat en el futur.

          A l’alcalde d’Inca Virgili Moreno, va agrair a la Unitat de Pastoral de la Mare de Déu, la cessió de la Parròquia perquè tots poguessin gaudir dels concerts. És tot un luxe venir els dijous a Inca, a més de visitar el tradicional mercat podem escoltar els sons d’aquest bell òrgan. Així com gaudir de la ciutat.

          Aquests concerts tenen molta acceptació entre els turistes que visiten la nostra ciutat i això és important ja que setmanalment hi ha molts inquers i turistes en els mateixos.

          Esperem que durant molts anys puguem seguir gaudint d’aquests concerts que ja són una tradició a la nostra ciutat. 

                                                                                               Guillem CollDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: