El dijous dia 1 d´agost va començar el cicle de Concerts d´Orgue que es faran a Santa Maria la Major. Cada dijous a les 12 hores durant els mesos d’agost i de setembre.

          Aquets concerts són possibles gràcies al patrocini de l´Ajuntament d’Inca, que des de la seva Regiduria de Cultura donen suport a aquesta activitat musical.

          Col·laboren amb la realització la Unitat Pastoral de la Mare de Déu, la Parròquia de Santa Maria la Major ( coordinador: Bernat Forteza ) , la Fundació Cultural Es Convent i el Setmanari Dijous.

          El nostre Setmanari Dijous que sempre està al costat de les distintes activitats que es realitzen a Inca des de fa 44 anys per donar-los suport i publicitat. Com cada any setmana rere setmana vos anirem informant de cada concert. Amb una petita biografia del concertista i les peces del concert

          El primer concertista fou en Miquel Bennàssar, que cada any hi ha participat. Un organista amb una gran trajectòria i que aquí vos donam un petit resum del seu currículum:

          Nascut a sa Pobla, comença els estudis musicals als 16 anys. Es diploma en piano el 1987 al Conservatori Professional de Palma amb Margalida Palou. El 1992 obté el títol superior de concertista d’Orgue al Conservatori Super ior de Basilea (Suïssa) i 1993 el d’instruments històrics de tecla a l’Schola Cantorum Basiliensis en la classe de Jean-Claude Zehnder.

          Al mateix temps assisteix a les classes de R udolf Lutz (improvisació). Ha seguit cursos de perfeccionament amb Luigi F.Tagliavini, Marc Schaefer, Michael Radulescu, Hans van Nieuwkoop, entre molts d’altres. Ha estat titul ar l’orgue històric de Sa Pobla (1717) i el seu conservador des de 1981 fins al 2010.

          Com a concertista ha actuat als festivals d’orgue més rellevants d’Europa com ara: Muri, Arlesheim, Basilea, Délemont, Péry ( Suïssa ), Treviso i Udine ( Itàlia ), l’Aleixar, Torredembarra, Mataró, Tarragona, Talarn ( Catalunya ), Madrid, Sevilla, Oviedo, Iria Flavia ( Espanya ), Schlägl, Neufelden , Altenfelden , Hagenberg ( Austria ), Cappel, Kiedrich, Hamm, Stralsund ( Alemanya ), Setmana d’orgue Maó, Setmana d’orgue Palma, entre molts altres.

          Del 2001 al 2005 fou director de l’Escola d’Orgue de Sant Francesc d’Inca a més d’organista conventual. Des de 2006 és l’organista titular del cicle anual “Els Matins de l’Orgue” d’Alaró a l’orgue Grenzing/Bosch, a més del director artístic.

          El programa que va interpretar a Inca fou aquest: “Tiento de 4º tono a modo de canción ” Francisco Correa de Arauxo ; “ Tiento de mano derecha y al medio a dos tiples de 1º tono ” Pablo Bruna ; “  Epitafi de Seikilos ” (Improvisació) Miquel Bennàssar ; “ Tocata de 5è to ” Rafel Parets i Campins ; “ Ricercar a 3 ” Johann Sebastian Bach ( De la Ofrena Musical BWV 1079 ) i “ Batalla de 6º tono ” Jusepe Ximénez.

          Com veis, un programa interessant que pogueren gaudir tots els aficionats a la música d´orgue. Vos convidam que vengeu i pugueu gaudir d´aquest interessant cicle de concerts d´Orgue.

                                                                                                                 Guillem CollDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: