La Confraria del Sant Crist vol crear un petit museu

Aquest any la Confraria del Sant Crist d’Inca, el majordom primer és Antelm Ferretjans, té programat un ampli programa d’actes. Amb motiu dels 75 anys de la fundació de la confraria en 1944.

          Ja que la talla del Sant Crist és del segle XV i anteriorment va estar en el desaparegut hospital d’Inca fins que es va traslladar al temple de Santa Maria la Major.

          La Confraria va néixer per fomentar la devoció dels inquers a la venerada imatge del Sant Crist d’Inca, que surt a la processó del Dijous Sant i té una capella pròpia a la qual acudeixen amb freqüència els fidels.

          A més de la tradicional festa religiosa en honor del Sant Crist a la Parròquia de Santa Maria la Major que va congregar molts fidels. Es va celebrar al Celler Can Amer de la nostra ciutat un sopar de companyonia. A la va assistir el Bisbe Antonio Vadell, així com confrares i simpatitzants que omplien el local en un clima de companyonia i amistat. Que va acabar amb una rifa i l’agraïment de Ferretjans a tots els assistents als quals va convidar a participar en els diferents actes programats.

          Un dels projectes que volen dur a terme és la creació d’un petit museu del Sant Crist en una de les sagristies que hi ha a la capella del Sant Crist. Per aquest motiu fins al proper mes de novembre les almoines que es dipositin en el raspall de la imatge s’empraran per a aquest fi.

          La Parròquia de Santa Maria la Major, que és la que s’encarrega de la recaptació de tots els raspalls existents per a les diferents necessitats de la mateixa. Farà la donació del recaptat durant aquests mesos a la confraria per a aquest fi.

          Sens dubte una bona iniciativa que d’aquí a uns mesos pot ser una realitat i podrà ser visitat per tots els ciutadans.

                                                                                                                       -gcm-Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: