Quarta edició concerts d’orgue a Santa Maria la Major

Nou concerts que es duran a terme els mesos d´agost i setembre 

           En el present any tornarà a celebrar-se la quarta edició dels Concerts d´orgue que es faran cada setmana a la parròquia de Santa Maria la Major. Amb la novetat que aquest estiu seran els Mesos Agost i Setembre de 2019.

          Com sempre seran cada dijous  a les 12.00h i des del seu començament han estat moltes les persones que si han fet presents a aquets concerts que sens dubte son un al·licient per a la nostra ciutat.

          Els aficionats a la música tenen també la possibilitat de venir a Inca  a fer mercat i passar gust del dijous i els seus al.licients com berenar a un dels seus cellers, contemplar els distints balls dels Revetlers des Puig d´Inca i també escoltar els bells sons del nostre orgue major d´Inca que te més de 200 anys i una gran sonoritat.

          Hem de destacar la gran feinada que fa el coordinador del cicle el professor   Bernat Forteza i Fuster, que a més de contactar amb els organistes, està a la seva disposició per poder assajar abans del concert i també és el responsable de la realització dels programes setmanals de cada concertista. És una peça clau perquè aquets concerts es puguin fer i siguin un èxit, una feina callada però molt valuosa, perquè tots poguem gaudir d´un important cicle de 9 concerts, sens dubte un dels millors que es fan a la nostra illa.

          Aquets concerts són possibles gràcies al patrocini de l´Ajuntament d’Inca, que des de la seva Regiduria de Cultura donen suport a aquesta activitat musical . Es va possar en marxa gràcies a l´antic rector Mn. Antoni Vadell, el Regidor de Cultura Antoni Rodríguez i la col.laboració d´en Bernat Forteza. 

          Ara la seva successora a Cultura n´Alice Weber també ha volgut donar suport als mateixos perquè tenguin continuïtat i es puguin millorar.

          Col·laboren amb la realització la Unitat Pastoral de la Mare de Déu i el seu rector es Mn. Carles Seguí, la Parròquia de Santa Maria la Major, la Fundació Cultural Es Convent i el Setmanari Dijous.

          El nostre Setmanari Dijous que sempre està al costat de les distintes activitats que es realitzen a Inca des de fa 44 anys per donar-los suport i publicitat. Com cada any setmana rere setmana vos anirem informant de cada concert. Amb una petita biografia del concertista i les peces del concert.

          Els organistes que prendran part en aquesta quarta edició son : Pel mes d´Agost : dia 1 Miquel Bennàssar; dia 8 Bartomeu Mut; dia 15 Tania Dovgal;dia 22 Nofre Morey i dia 29 Antoni Mulet.

          En el mes de Setembre :  dia 5 Pedro Aguiló; dia 12 Bartomeu Veny; dia 19 Arnau Reynés i dia 26 Bartomeu Seguí.

          Com podeu veure a la programació són nou reconeguts organistes, amb alguna variació respecte al passat any. Ja que per indisposició qualque organista no hi pot participar. Però els nou que vendràn a Inca són de reconeguda vàlua dins la nostra illa.

          La nostra felicitació a l´Ajuntament d´Inca, a la Unitat de Pastoral de la Mare de Déu i al dinàmic, Bernat Forteza, per fer possible aquest cicle que ja és un clasic als estius de la nostra ciutat.

          Tots els aficionats a la música tenim la oportuinitat cada setmana d´anar a la Parròquia de Santa Maria la Major a escoltar aquets concertistes i gaudir de la bona música del nostra orgue major.

                                                                                                                    Guillem Coll


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: