Emotiva celebració de la festa en honor de Sor Clara Andreu

 El Cor de Sant Pere de Búger va animar la missa concelebrada

          El dia de Sant Joan es va celebrar al Monestir de Sant Bartomeu la missa en record de la Venerable Sor Clara Andreu. En aquesta ocasió es complia el 391 aniversari de la mort de la religiosa, que a Roma té obert el procés de Canonització a Roma i li han donat el vistiplau a la documentació de la Causa.

          Cada any aquesta celebració a Sant Bartomeu congrega molts devots de la Venerable. Les religioses Jerònimes (conegudes popularment com Ses Monges Tancades) estaven en el primer banc del temple seguint la celebració festiva.

          El seu record segueix ben viu entre les religioses que habiten al monestir de Sant Bartomeu i des de la seva mort la seva cel·la mai ha estat ocupada per una altra religiosa.

          Hi va haver una missa solemne concelebrada i presidida per Mn. Pere Fiol, rector emèrit i autor de la Possitio de Sor Clara Andreu que es troba a Roma, a la congregació per a les Causes dels Sants. Van concelebrar amb el Mn. Santiago Cortés, Capellà del monestir i Mn. Carles Seguí, rector de la Unitat de Pastoral.

          El Cor Parroquial de Sant Pere de Búger, dirigits per Bernat Forteza i acompanyats a l’orgue per Donald Santiago van donar major brillantor a la celebració cantant les cançons pròpies de la missa i al final, mentre els presents es dirigien a la capella de la Venerable, van cantar els tradicionals “Goigs de Sor Clara Andreu”.

          En la seva homilia Pere Fiol, va parlar de la vida de Sor Clara Andreu, des de nina a Inca, essent una religiosa exemplar i molt estimada per la comunitat i també pels inquers que pujaven amb freqüència al convent per demanar el seu consell i oració.

          Les seves cartes dirigides al Bisbe de la Diòcesi, va prosseguir Fiol, li van ocasionar una persecució del Bisbat contra ella, que va suportar amb gran serenitat i edificació de les seves germanes i gent que la coneixia. Fruit d’aquests sofriments va ser la seva prematura mort als 32 anys.

          El seu record tot i el temps transcorregut segueix viu a la ciutat i en les diferents celebracions que es realitzen anualment congrega molts fidels de la ciutat i comarca.

          Les monges finalitzada la celebració van obsequiar als assistents amb un dolç i amb el butlletí que anualment s’edita sobre Sor Clara Andreu.

          D’aquest butlletí que es distribueix per tot Mallorca s’han enviat per correus més de cinc-cents exemplars a devots d’Espanya i de l’estranger.

          El Vicepostulador de la Causa Mn. Gabriel Ramis, no va poder ser present a la celebració ja que precisament es trobava a Roma per mirar l’estat d’aquesta Causa de Canonització de Sor Clara i altres de la diòcesi que hi ha obertes a Roma.

                                                                                      Guillem Coll


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: