Dimecres passat es va presentar l’obra ‘L’arquitectura religiosa de la Corona de Mallorca’ de Guillem Reus

L’acte de Santa Maria la Major va comptar amb la presència de molt públic.

          Dimecres passat a la Parròquia de Santa Maria la Major va tenir lloc l’acte de la presentació oficial del llibre “l’arquitectura religiosa de la Corona de Mallorca” en els segles XIII I XIV de Gabriel Alexandre Reus Planells, que és un resum de la seva tesi doctoral. Amb la presència de nombrós públic que volia estar present en el mateix.

          A la presidència de l’acte una taula al presbiteri del nostre temple major es trobaven Maria Muntaner, en representació de l’Editorial Muntaner; Carmen Lorente, presidenta de la Fundació Cultural Es Convent; Alice Weber, Regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Inca; l’autor Guillem Reus; Miquel A. Cabrer Sureda, autor de la presentació del llibre i el rector de la Unitat de Pastoral Mn. Carles Seguí.

          Maria Muntaner va elogiar l’autor i l’obra que es presentava de 340 pàgines. Ha assenyalat que és un resum de la seva tesi doctoral. Quan ens la va presentar a l’editorial el meu pare li va dir que s’editaria, però li va demanar que la reduís una mica ja que es tractava d’un text de més de mil pàgines. Sens dubte creiem que és una aportació important en aquesta època en la Corona de Mallorca

          Per la seva banda la Regidora de Cultura Alice Weber, va agrair la presència d’Antoni Rodríguez a l’acte. Va dir que ella continuaria amb la tasca començada pel. Va elogiar la tasca de l’editorial Muntaner i en l’edició d’aquesta obra .També va destacar la col·laboració de Reus en moltes coses que organitza Cultura. Aquest llibre va dir que es lliuraria als col·legis i també a les principals biblioteques. Esperem que a aquesta publicació li puguin seguir moltes altres.

          Mentre que Carme Lorente, ha assenyalat que Guillem Reus, és un col·laborador habitual a la programació de la Fundació Cultural Es Convent, principalment en les visites guiades i altres conferències que es realitzen. Esperava que en el futur Reus, seguís presentant noves obres com la d’avui.

          El rector Mn. Seguí, va dir que no hi havia un lloc millor per a la presentació del llibre que aquest. Molts abans han parlat molt de l’obra i de l’autor. Jo no sóc un entès, però espero que a través de la contemplació de l’art i la seva lectura ens ha de portar al Creador.

          Aquest temple -va dir Seguí- que és la casa de tots els inquers sempre està obert per a aquests actes.

          L’autor de la presentació del llibre Miquel Angel Cabrer, ha assenyalat que el va conèixer quan Reus realitzava unes fotos per a un estudi i des d’allà ha hagut una gran col·laboració entre tots dos en moltes coses i va elogiar l’obra que es presentava i al seu autor. Per la seva preparació i el treball que ha realitzat espero que li segueixin moltes més publicacions.

          Finalment l’autor Guillem Alexandre Reus Planells, que va néixer a la nostra ciutat l’any 1973.Es Llicenciat en Història de l’Art per la Universitat dels Illes Balears 2012.Master de Formació del Professorat per la UIB l’any 2013 i Doctor en Història de l’ art per la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 2017. És professor de Secundària en aquests moments.

          Ha assenyalat que la preparació del llibre han estat sis anys de treball per readaptar la tesi a aquesta publicació. Moltes hores de treball i molts viatges, amb moltes trucades i visites per poder oferir-vos el llibre que es presenta. Va agrair als presents a la taula les seves paraules. Va dir que quan va demanar el temple tot van ser facilitats, ja que era el lloc idoni per a aquest acte.

          Va agrair a les persones que l’havien ajudat a que aquest llibre fos una realitat, principalment als seus parells que el van ajudar a recórrer milers de quilòmetres per tirar unes fotos o veure un document.

          Tots els parlaments van ser molt aplaudits pel públic present en gran nombre al temple

          Al final de l’acte l’autor va signar exemplars de l’obra als presents que ho van sol·licitar. Sens dubte una aportació important de Guillem Reus i esperem que no sigui l’última obra que se’ns presenti.

                                                                                                        Guillem CollDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: