El cant de Completes de Sant Abdón, una tradició molt antiga

Ricardo Mejía presidirà la missa dels patrons 

          Les festes patronals de la nostra ciutat tenen sens dubte un sentit més religiós que lúdic. Dilluns passat dia 22 de juliol a les 12 hores es va procedir un repic de campanes de les diferents esglésies de la nostra ciutat Parròquies de Santa Maria la Major, Crist Rei i Santo Domingo anunciant l’inici de les festes patronals.

          Els bombers del parc d’Inca van procedir a la col·locació de les banderes a la cúspide del nostre campanar indicant l’inici de les festes. Romandran fins a la finalització de les festes. Es col·loquen les banderes d’Inca, l’autonòmica i l’espanyola

          L’acte va comptar amb la presència de Xeremiers i Revetlers des Puig d’Inca, que després van ballar uns balls a la plaça de Santa Maria la Major

                                             Festa patronal.

          Avui, dilluns dia 29 a les 20,15 es farà la concentració del consistori i convidats per assistir al Santa Maria la Major per al tradicional Cant de Completes que es farà a la Parròquia de Santa Maria la Major a les 20,30h. És una tradició litúrgica amb molts segles de tradició que se celebra la vigília dels patrons Sants Abdon i Senén. Així com en la vigília de Santa Maria la Major coopatrona de la ciutat i titular del temple major. 

          A aquest acte assisteix la corporació municipal que presideix Virgili Moreno com feien antany els Jurats de la ciutat. Les autoritats arriben al temple acompanyades de la Revetla d’Inca que un cop finalitzades, fan una petita exhibició a la plaça de Santa Maria la Major.

          Els sacerdots amb el Cor parroquial de Santa Maria la Major, que dirigeix Bernat Forteza, canten les mateixes en llatí. Compten amb la col·laboració dels fidels i autoritats que amb un fullet segueixen el cant de les mateixes.

          Pel dimarts dia 30 a les 10, 15 sortiran les autoritats des de l’Ajuntament cap a la Parròquia de Santa Maria la Major, on hi haurà la missa solemne concelebrada. La corporació i convidats ocupen els primers bancs de la part dreta del temple major.

          La misma, seguint la tradició, serà presidida per un sacerdot inquer, en aquesta ocasió serà Mn. Ricardo Mejía, que en l’actualitat és el director de la Biblioteca Diocesana i Rector de la Parròquia de Son Sardina de Palma, a ms de professor del CESAG i CETEM.

          Durant la missa la corporació i fidels veneren les relíquies dels nostres patrons que es conserven al museu parroquial de Santa Maria la Major.

          El Cor Parroquial amb les seves cançons animarà la celebració religiosa, mentre que la Revetla d’Inca ballarà el tradicional ball de l’oferta. En aquesta ocasió ho faran amb el tradicional vestit de pagès.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: