Lloseta celebra amb molta devoció la Festa del Corpus amb la solemne Eucaristia i processó pels carrers del poble

“Si ens alegram d’una victòria efímera molt més ens hem d’alegrar de la Victòria que transforma la nostra vida”

Els cristians de Lloseta han celebrat amb goig la Festa del Corpus. Els fidels s’han reunit a l’església parroquial, entorn de l’altar, per participar d’aquesta festa que manifesta la certesa de què en el pa i el vi eucarístic hi és realment present Jesucrist, donat com a sagrament. En l’homilia el vicari de la nostra UP de la Mare de Déu, Baltasar Morell, explicà que cada eucaristia és memorial i per això  “no és una representació teatral”, sinó que “és Jesucrist que torna a fer present allò que va instituir fa 2.000 anys”. Davant aquest fet admirable i incomprensible de la donació que ens fa Jesucrist del seu cos i la seva sang com a aliment, “l’actitud del cristià és la de devoció”, tal i com es recita en l’oració de la col·lecta. Una oració en la qual –recordà també Morell- es demana que “experimentem constantment en nosaltres els efectes de la Vostra redempció”, és a dir, demanam esser conscients que “no és el mateix que el Senyor hagi mort per tu, que que no ho hagi fet”. I per aquest motiu Baltasar Morell animà als fidels a estar alegres i a donar testimoni de la victòria de Crist en la vida de cada un perquè “si ens alegram d’una victòria efímera, com la del partit del Mallorca, molt més ens hem d’alegrar de la Victòria que transforma la nostra vida”.

La manifestació de fe també es va viure en la processó que recorregué pels carrers del poble. Els veïnats de Lloseta havien engalanat molts de trams del recorregut amb domassos i estores florals per rebre amb tota solemnitat al Senyor, en la forma del pa eucarístic. Al davant hi anava la creu, seguida del poble, i just després els nins i nines que enguany s’han acostat per primera vegada a l’Eucaristia, que anaven ben aprop de la custòdia, portada per un grup de pares i acompanyada també pels sacerdots. Al darrera, el coro parroquial acompanyà amb els seus cants litúrgics tot el recorregut, que finalitzà de nou a l’església amb una pregària i la reserva. Un any més els cristians de Lloseta han volgut manifestar enmig del poble qui és el que sosté les seves vides.Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: