Brillant interpretació de la “Missa brevis” de Mozart a càrrec de l’Harpa d’Inca

Al final el públic present els va dedicar una ovació de gala

         Dissabte passat a la nit a la Parròquia de Santa Maria la Major es va celebrar la missa solemne de Pentecosta. Que va ser presidida pel rector de la Unitat de Pastoral de la Mare de Déu, Mn. Carles Seguí, acompanyat de Mn. Roger Fernández, Diaca Permanent.

         Al temple hi havia molts fidels que en aquesta ocasió havien acudit a la celebració per gaudir d’escoltar les veus de l’Harpa d’Inca, en aquesta nova aportació musical dels orfeonistes.

         No era un concert habitual a què ens tenen acostumats. Els orfeonistes acompanyats de la seva directora Margalida Aguiló es van col·locar en el cor de la parròquia de Santa Maria la Major. Durant tota la missa van estar acompanyats pel orfeonista Arnau Reynés .És l’organista titular de la Basílica de Sant Francesc de Palma i molt conegut a la nostra ciutat per ser Campanater i haver donat molts concerts a Inca.

         En aquesta ocasió amb el mestratge que els caracteritza van aconseguir delectar als presents al temple major amb les interpretacions de la Missa Brevis de Mozart.

         Es va compaginar la celebració Eucarística tradicional de la Pentecosta, amb els moments en què els fidels van poder estar asseguts per delectar-de les bones interpretacions de l’Harpa d’Inca.

         LaMissa brevis n.º 4enremajor,és una missa composta per Wolfgang Amadeus Mozart i completada el 8 d’agost de1774.

         Es considera que aquesta missa brevis va poder haver estat composta per al seu ús litúrgic ordinari a la Catedral de Salzburg.Ball el mandat del príncep-arquebisbe Colloredo. Mozart va tractar de satisfer les exigències de Colloredo pel que fa a la brevetat i la concisió en la composició d’aquesta missa.

         L’obra no va ser publicada mai en vida de Mozart, romanent inèdita fins que una casa la va publicar pòstumament en 1793-dos anys després de la mort del geni-. Aquesta fou la primera obra de Mozart a passar per la impremta després de la seva mort .

         Aquesta iniciativa cultural vol ajudar a viure la bellesa de la fe a través de la música i amb la polifonia acostar els fidels presents a Déu.

         En el transcurs de la missa es va tenir un record i es va resar per tots els orfeonistes morts en aquests gairebé 100 anys de vida de l’orfeó l’Harpa d’Inca.

         Al final de la Missa el rector de la Unitat Mn. Seguí, va dir que Inca podia estar orgullosa de tenir una coral d’aquesta categoria i va demanar un aplaudiment per a ells. També per al orfeonista Arnau Reynés, que era un honor tenir-lo entre nosaltres. Espero dir que aquesta agradable experiència que hem celebrat per segon any tingui continuïtat en el futur.

         Els fidels que omplien el temple els van dedicar una llarga i prolongada ovació de gala amb crits de bravo, bravo que es va perllongar durant molt de temps i premiava la seva excel·lent interpretació.

         Sens dubte una celebració important dins el calendari litúrgic, que en aquesta ocasió l’Harpa d’Inca li va donar més rellevància amb les seves veus. Va poder demostrar un cop més la seva excel·lent preparació i les seves possibilitats amb un extens i variat repertori digne de tot elogi.

         Esperem que molts anys l’Harpa d’Inca pugui seguir delectant-nos amb els seus concerts i actuacions a la nostra ciutat.

                                                                                                    Guillem CollDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: