Molta participació en l’ofrena floral de Santa Maria la Major

Presidí la concelebració el Vicari Mn. Baltasar Morell

         El passat dimarts dia 28 de maig, es va celebrar el LII aniversari de la Coronació Pontifícia de Santa Maria la Major segons la Butlla Pontifícia del Papa ara Sant Pau VI. Aquest acte es va celebrar al Nou Camp d’Inca, que estava ple de fidels de tota l’illa.

         La festa es va dividir en dues parts al matí els alumnes de les escoles concertades de la ciutat van fer l’ofrena floral. L’acte va comptar amb la presència de Mn Carles Seguí rector de la Unitat de Pastoral de la Mare de Déu i la presidenta de la Confraria de Santa Maria la Major Maria Mateu, que els van donar la benvinguda a l’acte i els van recordar la devoció dels inquers a la Mare de Déu.

         Per La nit a les 19,30 hi va haver la missa solemne concelebrada que va presidir el Vicari Mn. Baltasar Morell. Al costat de l’concelebrar Mn. Carles Seguí, rector; Mn. Pere Fiol, rector emèrit i el Diaca Permanent Mn. Rafel Verger.

         Com cada any van ser molts els fidels que es van acostar al temple major inquer per participar en la celebració. Aquest dia és una data emotiva per a molts que van viure la Coronació en directe i la devoció a Santa Maria la Major segueix ben viva.

         El Cor Parroquial de Santa Maria la Major sota la direcció de Bernat Forteza, va donar major brillantor a la celebració amb el cant de l’himne de la coronació així com “dentre a els noms” i altres cançons pròpies del dia, mentre els fidels van pujar al cambril per venerar la imatge de la copatrona.

         En el primer banc de la part dreta es trobava la presidenta de la Confraria de Santa Maria la Major Maria Mateu i la representació del consistori inquer.

         Moltes van ser les entitats que van participar en l’ofrena floral de Santa Maria la Major entre els quals cal destacar l’Ajuntament que van fer l’ofrena Mari Carmen Oses i Toni Peña i la Confraria de Santa Maria la Major que va realitzar la presidenta de la Confraria. Aquestes ofrenes tancaven les que es van realitzar en la celebració. Els diferents rams es van col·locar en una plataforma que estava col·locada al presbiteri i que durant uns dies van estar en el temple,

         L’homilia la va realitzar Mn. Rafel Verger, que va parlar de la festa de la Coronació amb el record de la Butlla de Pau VI i també la vivència dels inquers. Així com la tasca de la Confraria realitza des de fa diversos segles per potenciar i difondre la devoció entre els inquers. Dient que el missatge és actual entre els que pateixen i com a mare acollidora ajuda i anima els que acudeixen a ella en les seves necessitats.

         Al final Mn. Vaig seguir agrair a tots els que havien col·laborat en la preparació de la festa perquè tingués aquesta esplendor. Així com la presència dels fidels i de la representació de l’Ajuntament que havia estat elegit a les urnes.

                                                                                                           Guillem CollDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: