Bons concerts d´en Bartomeu Manresa a Alcalá i Cracòvia

Aquest estiu tocarà a Alemanya i França

         L’organista Bartomeu Manresa ha estat convidat aquestes dues darreres setmanes a participar a dos importants festivals d’orgue: al “ciclo de órgano” de la Catedral d’Alcalá de Henares i al Festival d’orgue de primavera de Cracòvia.

         El passat 25 de maig, es desplaçà a Alcalá de Henares, ciutat de Cervantes, per actuar a la Catedral de la mateixa ciutat. Manresa, oferí un programa que va combinar música del barroc alemany, romanticisme alemany, romanticisme francès així  com també música simfònica francesa i d’autors contemporanis espanyols.

         L’orgue d’aquesta Catedral és un gran instrument bastant recent, construït l’any 2001 pel taller de Collbató Blancafort i de característiques molt similars a l’orgue de la Seu de Mallorca. La interpretació fou seguida amb gran atenció per un públic molt entusiasmat que li dedicà al final del concert una gran ovació.

         El 2 de juny va actuar a la cèntrica Basílica del Sagrat Cor de Jesús de Cracòvia (Polònia), regentada pels PP. Jesuïtes amb motiu del Festival Internacional d’orgue de primavera. A aquest mateix festival hi han participat en aquesta edició d’enguany organistes de gran renom internacional com Christian Zierenberg (Alemanya), Diego Cannizzaro (Itàlia), Jastein Askeland (Noruega) i el mateix Bartomeu Manresa com a representant espanyol.

         El programa seleccionat per a aquesta ocasió va estar format per obres de Sigfrid Karg-Elert, Johann Sebastian Bach, Charles-Marie Widor, Alexandre Guilmant, Valentí Miserachs i el mallorquí Bernat Julià. Cal dir que la darrera obra del concert: “Toccata mariana a la verge de la Salut” del recordat Mn. Bernat Julià va ser molt elogiada pel públic pel fet de combinar el tema gregorià de la Salve i l’himne de la Mare de Déu de la Salut, també molt conegut i cantat a la ciutat Polaca.

         El concert va ser seguit per un públic molt nombrós que gairebé va omplir la gran basílica Jesuïta i va valorar la interpretació de l’organista amb nombrosos comentaris que destacaven  la seva musicalitat i exactitud en les interpretacions així com la seva capacitat per combinar els registres i treure nombrosos bells “colors” al gran orgue simfònic de la basílica.

         Bartomeu Manresa és actualment organista titular del gran orgue de la Parròquia de Santa Creu de Palma i director artístic del Festival Internacional d’orgue de Sant Francesc d’Inca, el qual ha sofert enguany un canvi de dates i  es durà a terme a la nostra ciutat durant la pròxima tardor per tal de fer-lo coincidir amb les fires.

         Així mateix és també director artístic del Festival Internacional d’orgue de Santa Creu de Palma que enguany s’ha fet per primera vegada amb un gran èxit de participació per part del públic.

         Per a aquest estiu, té programats ja diversos concerts per Alemanya i França.

                                                                                                         Guillem CollDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: