Els inquers van celebrar la festa de Sant Antoni de Pàdua

Una festa que té molta tradició al barri de Sant Francesc

         A l’església de Sant Francesc de la nostra ciutat es va celebrar la tradicional festa en honor a Sant Antoni de Pàdua, una festa molt arrelada a la barriada de Sant Francesc des del segle XIV i que va reunir nombrosos fidels.

La Missa va ser presidida pel P. Guillem Ramis TOR, que normalment celebra missa el diumenge al matí i les festes franciscanes. Va ser l’últim Superior abans de tancar la comunitat d’Inca.

         Al presbiteri en algunes cistelles estaven els tradicionals panets realitzats de forma artesana al Forn de Sant Francesc, que està al costat del temple conventual. També les bosses dels lliris de Sant Antoni es distribueixen a tots els fidels assistents.

La Coral dels Antics Blavets, sota la direcció de Vicente J. Rubí, acompanyats per l’òrgan per Bartomeu Manresa, van estar animant amb les seves belles cançons la celebració religiosa. Cal assenyalar que la celebració va estrenar una composició de Vicente J. Rubí.

         En la seva homilia, el P. Guillem Ramis va glossar la vida de Sant Antoni de Pàdua, un dels Sants juntament amb Sant Francesc, que gaudeix de més devoció per part de la família franciscana, al qual s’invoca en els casos difícils. Durant molts segles des de l’arribada dels Franciscans al segle XIV a Inca s’han anat celebrant en aquesta església del convent cada any fins a la data. Una celebració molt esperada entre els veïns de la barriada

         Després de la Missa, el P.Guillem Ramis va agrair a la gent que havia col·laborat en la decoració de la capella i el temple per fer aquesta celebració més emotiva. Als Antics Blavets per la seva col·laboració en les celebracions festives i també als molts fidels presents al temple conventual.

         Els assistents van passar després de la benedicció dels panets i lliris a la capella de Sant Antoni de Pàdua. Que estava bellament adornada per venerar al Sant i van ser obsequiats els presents amb un panet i un sobre de lliris. Una festa emotiva que demostra que els inquers mantenen vives les seves tradicions.

                                                                                                         Guillem CollDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: