Totes les processons de Setmana Santa es van poder realitzar amb normalitat.

El Sant Crist d’Inca i La Dolorosa, els passos més esperats

Totes les processons emmarcades dins dels actes propis de la Setmana Santa Inquense es van poder celebrar amb normalitat. Començant amb la processó dels Estendards el dissabte de la vigília del Diumenge de Rams.

         El dia següent després de la benedicció dels Rams a la Parròquia de Crist Rei es va celebrar la processó des d’aquesta Parròquia fins a Santa Maria la Major.

El Dijous Sant les celebracions religioses es van realitzar a les 16 hores al Convent de Sant Bartomeu ia les 17,30 a la Parròquia de Sant Domingo amb el tradicional Lavatori dels peus. En tots dos temples també es va instal·lar la tradicional Casa Santa per a la veneració dels fidels i que compta amb molta tradició a la ciutat ..

A les 19,30 hi va haver la tradicional “Treta de passos” que des de l’interior de la Parròquia de Santa Maria la Major són col·locats a l’exterior a la plaça. En aquesta ocasió en complir els 75 anys de la Confraria del Sant Crist la imatge va quedar a l’interior del temple per rebre la veneració dels confrares i va sortir directament per incorporar-se a la processó.

         La processó va començar a les 20,15-set confraries sortien amb un pas propi, mentre que la Confraria Joventut Seràfica va desfilar amb el pas vivent de Jesús amb la Creu i els Centurions i el Cireneu. El pas estrella de la processó és el Sant Crist d’Inca amb la seva confraria, que en certa manera tanca la mateixa. És una talla del segle XVI que abans va estar a l’antic hospital i que compta amb molta devoció a la ciutat.

Per al Divendres Sant hi va haver una oració de Laudes a les 10 a la Parròquia de Crist Rei, Les celebracions religioses de Sant Bartomeu i Sant Domingo es van celebrar a la mateixa hora que el dia anterior.

A les 19,30 com estava previst no hi va haver la “Treta de passos”, ja que estava molt ennuvolat i no van voler exposar-se a que es mullessin com l’any passat. Es va optar a que s’incorporessin directament a la processó.

         A les 20 hores es va realitzar el Sermó i Davallament a l’exterior del temple i passades les 20,30 va començar la processó amb nou recorregut. En la mateixa van sortir els passos del Centurió penedit de La Salle; la Pietat dels seràfics, la Dolorosa, la bella talla de Frederic Marés que durant tot l’any es troba exposada als fidels a la Parròquia de Sant Domingo. Ses Tres Marías vestides de rigorós dol desfilen darrere de la Dolorosa. El Sant Sepulcre de la Confraria del Sant Enterrament tanca els passos de la processó

Una nota destacable de les nostres processons és que tots els passos que surten a la mateixa són portats a coll pels portadors.

            Entre la gran quantitat d’imatges i passos que desfilen molts d’ells de gran bellesa. Els passos que són esperats amb més il·lusió pel públic són el Sant Crist d’Inca en la processó del Dijous Sant i la Dolorosa en la processó del Divendres Sant cal tenir en compte que molts passos són més moderns en les processons.

-gcm-Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: