El Davallament a la Plaça de Santa Maria la Major guanya en brillantor

El rector Seguí va recordar a totes les persones que pateixen per qualsevol motiu

Sens dubte cal reconèixer que la realització del Davallament a la Plaça de Santa Maria la Major és tot un encert. L’acte pot ser seguit per tots els confrares i també del públic que no cabrien en el temple. És cert que alguns sorolls i música dels bars entorpeixen una mica la concentració dels assistents.

Ja abans de treure els passos del Divendres Sant de la Parròquia de Santa Maria la Major, el cos sense vida de la bella talla de Jesús es troba a la llotja que s’ha preparat per a realitzar el Davallament. Que guanya en brillantor i vistositat al mateix temps que amb la megafonia tots poden escoltar el mateix. La il·luminació ajuda també a millorar el mateix i el seu entorn.

Les “tres Maries” acompanyades de Magdalena Prats seu responsable arriben a la plaça i es col·loquen al costat del president de l’Associació de Confraries Pep Fernández. Abans es troben a la plaça davant de la llotja i després pugen al mateix quan comença el Davallament. També hi eren presents l’alcalde d’Inca Virgili Moreno acompanyat de diversos regidors ja que altres desfilaven a les diferents confraries de la ciutat.

Per tercer any consecutiu va arribar el rector de la Unitat Mn. Carlos Seguí, acompanyat de diversos escolans, que va donar lectura a un text evangèlic de la passió del Senyor. Va parlar de les diferents situacions de conflicte que hi ha al món fent una semblança del text amb la situació actual. Les persones que també pateixen en carn pròpia la Passió del Senyor en les diferents malalties, guerres i conflictes que hi ha arreu del món i en les persones que pateixen per qualsevol motiu.

Acabat el sermó, quatre membres de la Confraria del Sant Enterrament 02:00 pugen l’escala i els altres dos es col·loquen a la llotja instal·lat al costat de les tres nenes que fan el paper de les “Maries” vestides de rigorós dol. Minuciosament i poc a poc desclaven la imatge de Crist per col·locar-després en el Sant Sepulcre i acabar l’acte.

         Mentre que la Unió Musical Inquera feia sonar les seves notes musicals que acompanyaven i donaven solemnitat a aquesta celebració.

         Per després continuar amb la processó del Divendres Sant, que en aquesta ocasió es va poder fer amb total normalitat en el seu nou recorregut. El Sant Sepulcre és l’últim pas de la processó del Divendres Sant. Encara que abans de començar estava molt ennuvolat i alguns temien que es repetís la suspensió com l’any passat.

-gcm-Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: