Lloseta celebra amb molta devoció la Romeria del Cocó, venerant a la Mare de Déu

El llosetí P. Francesc Batle fóu l’encarregat de presidir l’eucaristia a l’oratori

Cada any el dimecres després de Pasqua els llosetins celebren la tradicional Romeria del Cocó. Enguany aquesta festa s’ha tornat a celebrar amb molta solemnitat i devoció. El temps ha acompanyat i s’ha pogut dur a terme la processó que ha sortit de l’església i ha acabat a l’oratori. Un grup d’al·lotes del poble han portat a l’espatlla a la Mare de Déu i han fet el recorregut acompanyades pels xeremiers,  el celebrant i l’equip de preveres i diaques de la UP de la Mare de Déu, les autoritats i tots els fidels que s’hi han volgut sumar.

Una vegada a l’oratori s’hi ha celebrat solemnement l’Eucaristia, que enguany a presidit al Pare Francesc Batle qui, com a bon llosetí, ha acceptat gustosament la convidada de ser present a aquesta festivitat tant sentida al poble. El Pare Batle ha dedicat gran part de la seva homilia a mirar a Maria, que ha recordat que a Lloseta “és venerada i estimada coma mare i protectora des del S.XII”. Generació rera generació els llosetins han acudit a l’indret on, segons conta la tradició, un pastor a trobar la Mare de Déu amb el nin en braços, aferrada a una roca del cocó del torrent. Una tradició que el Pare Balte ha explicat amb aquestes paraules: “igual que els bons fills amb la seva mare els llosetins acudeixen a la Mare de Deu cercant consol i ajut o venen per donar gràcies pels dons rebuts i compartir les alegries, sabent que sempre són escoltats i amorosament atesos”.

En aquest temps litúrgic de la Pasqua florida en què tot parla de l’alegria d’aquells deixebles que es trobaren amb Jesucrist ressuscitat, el Pare Batle ha recordat que al darrera d’aquella primera Església “hi va estar sempre la presència discreta, silenciosa i maternal de Maria, verge i mare, que segueix essent per nosaltres, igual que pels deixebles, model perfecte de fe, esperança i amor, camí segur que ens conduirà a l’encontre personal amb Jesús”. I conclogué l’homilia convidant a tots els presents a ser testimonis vius de Jesucrist enmig del món “creients i creïbles” i els desitjà que l’amor a la Verge Maria “vos mantengui sempre units entre vosaltres per l’amor fratern en la fe que ens ensenyaren els nostres avantpassats”.

La celebració va estar acompanyada pels cants litúrgics del Coro Parroquial, que amb les seves veus expressaren una vegada més la fe del poble cristià de lloseta. Un grup d’infants de l’Estel del Cocó féu el ball de l’oferta, com a una ofrena més a la Mare de Déu. I en acabar l’Eucaristia es beneïren les cintes de la Mare de Déu, que després pogueren adquirir tots els qui ho desitjaren. Després, tots els llosetins passaren a venerar la imatge de la Mare de Déu del Cocó, en un oratori que havia estat recentment pintat i embellit, gràcies a la col·laboració de l’ajuntament de Lloseta i de la família que tot l’any s’encarrega de la neteja i manteniment d’aquest lloc. Durant tot el dia, l’oratori fóu un anar i venir de gent que volgué tornar-se a posar sota la protecció de la Mare de Déu.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: