La trobada es va celebrar dins de Santa Maria la Major

            La Parròquia de Santa Maria la Major es trobava plena de fidels des de primera hora del matí. El diumenge al matí amb una mala climatologia no va tenir lloc la processó del Diumenge de Pasqua. Sens dubte la més festiva de totes les processons que es vénen duent a terme a la nostra ciutat amb motiu de la Setmana Santa. La resta de les altres processons es va poder realitzar sense cap problema.

              Però en aquesta ocasió la “Trobada” no es va fer al carrer de Jaume Armengol, al suspendre la processó per la pluja i no poder-se fer a la plaça davant de la Parròquia es va fer a l’interior del temple.

              La imatge de la Mare de Déu es trobava al presbiteri i va ser baixada fins al centre del temple. Mentre que la imatge de Jesús es trobava al fons sota del Cor. Els portadors d’una i altra imatge es van trobar al centre del temple amb el rector Mn. Carles Seguí amb l’escolania.

             Amb el repic de campanes, el tir dels caçadors que es trobaven a l’exterior del temple i els sons de l’Agrupació Musical Joventut d’Inca, situada a l’entrada del temple i la Unió Musical Inquera col·locada al presbiteri. S’unien a la festa de la Resurrecció del Senyor entre els aplaudiments dels presents.

              Les imatges van ser col·locades a ambdues parts del presbiteri on es troben tot el temps de Pasqua. Els portadors d’aquestes imatges és una tradició que passa de pares a fills.

            Tot estava a punt per a la seva realització a l’exterior, però amb la pluja no es pot lluitar. Va treure vistositat a tot, també el protagonisme de les Bandes l’Agrupació Joventut d’Inca sol acompanyar la Mare de Déu des de Santo Domingo i la Unió Musical Inquera Jesús des de Santa Maria la Major.

            També participen en la processó Els Cossiers i l’escolania, així com els portadors de les banderes. Els petits que són els protagonistes destacats de la festa no van poder contemplar el bullici dels i tot el colorit que té l’exterior.

           Encara que no va tenir la brillantor d’altres anys i la festa va tenir menys durada, es va poder realitzar que al capdavall era el més important. Ara cal esperar que la climatologia sigui millor l’any que ve.

                                                                                        Guillem Coll M.Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: