Pep Fernández deixarà aviat l’Associació de Confraries

En els seus vuit anys al capdavant s’ha millorat molt la Setmana Santa

         Fa unes setmanes que ja anunciàvem que Pep Fernández deixaria la presidència de l’Associació de Confraries de Setmana Santa d’Inca. Ho farà un cop acabats els actes d’enguany, en data imminent.

         Dissabte es va fer oficial en l’acte del XXXIV Pregó-Concert que es va celebrar a la Parròquia de Santa Maria la Major davant les mostres d’afecte dels seus companys de Junta, de l’Ajuntament i el públic present en el temple que li va dedicar una bona ovació .

         El seu substitut Pep Noguera Coll li va lliurar a Fernández, un diploma commemoratiu de l’Associació. A l’Associació hi ha dos representants de cadascuna de les nou confraries que procesionan a Inca. A més de presidir era la cara visible de la mateixa i s’encarregava de la coordinació entre la Unitat de Pastoral, Confraries, Policia i Ajuntament.

         Han estat vuit anys de treball i dedicació, en els quals s’ha millorat i molt la Setmana Santa. Un dels seus encerts ha estat la realització del Devallament a l’exterior del temple a la plaça. Va ser impulsat pel i s’ha demostrat que ha estat un gran encert. A l’interior de Santa Maria la Major s’havia quedat petit i les confraries estaven a l’exterior i no el podien veure. S’ha guanyat a l’exterior en bellesa i vistositat i principalment en la participació dels confrares i fidels.

         A més s’han incrementat les noves processons ja que se celebraven el tradicional Viacrucis de dimarts, el Dijous i Divendres Sants i la del Diumenge de Pasqua. S’ha incrementat amb dos més com la del Diumenge de Rams i la dels Estendards el dissabte anterior al Diumenge de Rams. Sent la primera processó oficial de la Setmana Santa d’Inca.

         La seva marxa no és un canvi habitual dins de les associacions, sinó que ho fa per motius de salut. També deixarà la presidència de la Confraria del Sant Enterrament. Ara veurà la Setmana Santa amb major tranquil·litat, des d’un segon pla com un confrare més.

         Al mateix temps que lamentem la seva marxa per aquestes circumstàncies, ja que sempre ha estat una persona atenta i cordial amb tots, li desitgem de tot cor que la seva salut millori.

         Una de les seves últimes novetats és el nou recorregut de demà al Divendres Sant. Un recorregut pel casc antic de la ciutat intentant apropar les processons als fidels i fugint de les grans avingudes que la gent està una mica allunyada de les mateixes. Al mateix temps que es guanyarà en silenci i recolliment, que ha estat un dels objectius de Fernández.

                                                                                           Guillem CollDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: