El Via Crucis del Dimarts Sant va congregar més de mil fidels

Gaudeix de justa fama en tota l’illa i el va presidir la Salle d’Inca

Sens dubte cal reconèixer que el Via Crucis o la processó del silenci és la que se celebra amb més recolliment i devoció de les que se celebren a la nostra ciutat. En la mateixa no es reparteixen els confits per part dels confrares i els fidels no assisteixen al mateix com espectadors, sinó que desfilen en la mateixa darrere de les confraries i sacerdots i animadors de la predicació.

          En moltes ocasions i aquest any es va poder comprovar, la processó impressiona pel silenci i la quantitat de fidels que omplen tota la Gran Via de Colom o el carrer General Luque. A més de les confraries en alguns trams del seu recorregut, ja que algunes persones no ho fan en la seva totalitat ha hagut al voltant de dos mil fidels. En aquesta ocasió a més de les Confraries la quantitat de fidels superava amb escreix les mil persones desfilant.

          El Viacrucis va començar les 9 del vespre a la Parròquia de Santa Maria la Major i en diferents ocasions l’han presidit i animat els quatre últims bisbes de Mallorca Teodor Ubeda, Jesús Murgui, Xavier Salinas Sebastià Taltavull, destacant el recolliment i devoció del mateix. La processó té més de tres hores de durada acabant sobre les 0,30 de la matinada a la mateixa Parròquia.

          Va començar amb unes paraules de benvinguda del rector Mn. Carles Seguí, que va agrair la presència dels fidels, dels animadors del mateix Germans de La Salle Javier López, Director d’Inca i Juan Antonio Martínez i col·laboradors ia totes les persones que ho fan possible.

         La processó va realitzar nou estacions passant per totes les parròquies i esglésies de la ciutat. En relació amb l’any passat es va canviar el de la Residència de Miquel Mir pel del Convent de les Germanes de la Caritat, després Sant Francesc, Crist Rei, Sant Diumenge, La Salle, Monges Tancades, Col·legi de la Puresa i de nou l’última a Santa Maria la Major.

        En aquesta ocasió l’animació va estar dirigida pels Germans de la Salle, que enguany es compleixen el 300 aniversari de la mort del seu fundador Sant Joan Baptista de la Salle. Els van ajudar diferents col·laboradors del centre d’Inca, en cada estació van llegir un text de l’Evangeli i tractaven diferents temes de la problemàtica actual i animaven als fidels al silenci i la reflexió.

      Sens dubte va ser tot un al·licient, ja que la Salle és una institució estimada a Inca i va tenir una Comunitat estable de Germans durant més de 100 anys. Mitjançant el col·legi coneixen millor la situació real de la vida del carrer i la problemàtica pròpia de les famílies, fills i joventut. La seva aportació també va fer referència amb la seva similitud a la problemàtica actual de guerra, atur, violència de gènere en un llenguatge senzill.

       Al final novament Mn. Carles Seguí, va agrair l’animació per part de La Salle, alhora que esperava que es reobrís la Comunitat d’Inca. Va agrair la tasca de l’Associació de Confraries de Setmana Santa, Ajuntament i el recolliment dels fidels. Va desitjar unes bones festes de Pasqua a tots, extensiu als malalts de tota la ciutat i les va animar a estar presents en les diferents celebracions.

                                                                                         Guillem Coll.Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: