La Unitat Pastoral celebra la Resurrecció del Senyor en una Vigília Pasqual conjunta a Santa Maria la Major

Durant la celebració un membre adult de la comunitat va rebre els sagraments de la iniciació cristiana

Els cristians de les 8 parròquies de la UP de la Mare de Déu han tornat a omplir, un any més, l’església de Santa Maria la Major d’Inca per celebrar junts la resurrecció del Senyor. Com és costum a la nostra agrupació de parròquies, només s’ha celebrat una única Vigília Pasqual com a gest de comunió entre tots els fidels de les diferents parròquies i amb l’equip de preveres i diaques. Amb l’església ben plena, els cristians de les nostres parròquies han tornat a experimentar que la fe continua avui generant un poble viu, format per membres diferents, però congregats junts entorn a Jesucrist, que amb la seva resurrecció omple de goig i de sentit cadascuna de les seves vides.

La Vigília es viu de forma conjunta i també és participada per membres de totes les parròquies. Les lectures varen ser proclamades per lectors de tots els pobles. També el cant litúrgic va estar guiat i interpretat pels diferents coros parroquials. I es beneïren 8 gerres d’aigües noves i 8 ciris pasquals, un per cada parròquia. A més enguany, els cristians de la nostra UP hem rebut amb goig un nou membre, Arnold, que als seus 73 anys ha rebut els sagraments de la iniciació cristiana durant aquesta Vigília Pasqual.

En l’homilia, el rector de la UP va convidar als assistents a cercar a Jesucrist com a Algú viu i no com a un cadàver. I va advertir que una forma de sepulcre que està molt estesa és cercar a Jesucrist només en els valors. “Crist no està en els valors, sentiments o tradicions. És més que un personatge de la història. És el mateix fill de Déu que t’ha cridat de les tenebres a la llum, del silenci de la mort al diàleg, de l’esclavitud de les infidelitats a la llibertat dels fills de Déu”, va assegurar. I va continuar explicant que els fills es diferencien dels esclaus perquè aquests darrers no hereden res, només fatigues i temors. En canvi, els fills de Déu hereden la força de la fe, que és la major riquesa que es pot tenir, “tant potent que dona consistència per edificar una vida per a l’eternitat”.

Carles Seguí continuà l’homilia explicant que les estructures de l’església que estan organitzades sobre els valors, però sense Crist, no evangelitzen. Per a evangelitzar –va dir- és necessari un home nou en una comunitat nova. Un home que ha tengut un encontre amb Jesucrist i viu a partir d’aquesta novetat. “Basta ser un deixeble fidel per expressar que Crist segueix viu i et regala una relació amb Ell, que és un camí, una veritat i una vida”, afirmà. I aclarí que per a evangelitzar no són necessaris plans pastorals sinó “fer deixebles”, testimonis, com Arnold que a la seva edat ha demanat el baptisme. I assegurà que “no es necessiten moltes raons per fer-ho, només haver estat atret per Déu”.

El rector insistí en què en aquesta nova època, en què la societat ja no és cristiana, la llum de Crist té tanta força com el primer dia. I digué que tot i que les estructures de la passada època de la cristiandat ja no donen fruit, és possible trobar la llum del ressuscitat allà on Jesucrist ha decidit quedar-se, especialment en els sagraments i la fraternitat del germans. Com a exemple de què és possible trobar Crist avui, el rector llegí tres breus fragments de testimonis de membres de la nostra UP. Un jove afirmava “Quan venc a l’església sent que el meu cor descansa”.  Un altra deia: “La Vigília de l’any passat va ser increïble. M’he preparat per a renovar les meves promeses baptismals. Gràcies Crist per elegir-me”. I un pare de família apuntava: “Seguir a Crist implica que Ell sigui raó i afecte i actuï per damunt dels sentiments”.

El rector conclogué l’homilia convidant als assistents a cercar testimonis d’aquesta nova vida generada per Crist, que són ben a prop. I a fer un exercici de reflexió demanant-nos “en quin moment Crist ha estat raó i afecte per mi, que m’ha fet un home lliure?”. I finalitzà animant als fidels a fer com Pere, que va aixecar-se corrent per veure si hi havia el cadàver de Jesús i no hi era, perquè havia entrat dins la rutina i les relacions i ho havia ressuscitat tot. “Si deixes que Crist sigui en cada iniciativa no te cansaràs ni queixaràs i experimentaràs una plenitud que sempre fa gust de glòria”, conclogué. En acabar la celebració tots els assistents es pogueren felicitar la Pasqua compartint una galleta i vi dolç a la plaça de l’església.Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: