Ses Tres Maries, una entranyable figura a la Setmana Santa

Aquest any realitzaran el paper el Divendres Sant i el Diumenge de Pasqua

El personatge que realitzen les “Tres Maries d’Inca” és, sens dubte, una figura o paper entranyable dins de les celebracions de la Setmana Santa i Pasqua de Resurrecció de la nostra ciutat.

Tres nines de la ciutat fan el paper de ses Maries, que van acompanyar la Mare de Déu al costat de Jesús al Calvari. Moltes d’elles han d’apuntar-quan neixen per poder dur a terme aquest paper.

           Que és un orgull per a moltes famílies ja que aquest paper l’han dut a terme les àvies, mares i ara les filles que se senten protagonistes importants el Divendres Sant i Diumenge de Pasqua. Alguns vestits o rosaris que porten són autèntiques joies per la seva antiguitat i valor.

Abans s’encarregava de la seva designació la desapareguda Antònia Corró, que tota la vida va estar vinculada a la Parròquia de Santa Maria la Major. Des de la seva mort li ha suplert Magdalena Prats que l’ajudava i la tradició s’ha mantingut.

            Ella és la que porta el control de les nenes que cada any han de fer el paper envers temps suficient gairebé amb un any d’antelació perquè es fixi en el personatge. Cal dir que aquest paper assignat està assegurat durant molts anys al haver moltes nines inscrites.

En algunes ocasions segons les nenes inscrites l’any del seu naixement s’han fet dos torns: tres fan el personatge el Divendres Sant vestides de dol rigorós al costat del Devallament a la Plaça de Santa Maria la Major ia la processó darrere de la imatge de la dolorosa.

   Les que tenen millor sort poden fer el paper el Divendres Sant i el Diumenge de Pasqua com passarà aquest any. En aquest dia van vestides totalment de blanc i darrere de la imatge de la Verge sortint de la Parròquia de Sant Domingo. Juguen un paper important en la processó de la Trobada i en la Missa de Pasqua. Que estan assegudes al presbiteri de Santa Maria la Major costat de la imatge de la Verge.

             Ses Tres Marías d’aquest any seran: Maria Pieras Maldonado; Paula Ferretjans Villalonga i Silvia Sheng Pol Morillas.

Cal destacar el paper que realitza Magdalena Prats, que en tot moment es troba propera a elles per poder atendre a aquestes nenes davant de qualsevol dificultat. És una tasca que realitza sempre en un segon pla, de manera discreta però important perquè elles puguin dur a terme el seu paper tranquil·les i sense cap problema no cal oblidar que són nens d’uns 9 anys.

Són personatges que a l’ombra realitzen una important tasca a la nostra ciutat i que és just destacar la seva comesa, ja que sense ella el paper que realitzen ses Tres Maries no seria el mateix. Han assajar el paper i s’encarrega de donar-los ànims, aconsellar a les famílies i ser mà dreta en aquests dies. Cal no oblidar que són nenes i que les seves famílies no poden estar al costat d’elles en el paper que representen en les celebracions a la plaça, al carrer oa Santa Maria la Major.

Guillem Coll


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: