Lloseta inicia la Setmana Santa amb el seu tradicional Viacrucis pels carrers del poble

Els veïnats representen les 15 estacions de la Passió per convidar a contemplar el misteri de la mort i resurrecció del Senyor

El passat dissabte Lloseta va entrar dins la Setmana Santa. El sus el va donar el pregó de les festes, que enguany va anar a càrrec de Jaume Fiol, membre de la Confraria de la Mare de Déu de Lloseta, qui va convidar a tots a viure aquest temps des del misteri de la mort i resurrecció del Senyor. Tot seguit es va celebrar l’eucaristia, que es va oferir pels confrares difunts. I just després començà el Viacrucis, que enguany ha arribat a la seva 28ena edició.

Els veïnats del poble es varen bolcar un any més en aquesta representació vivent de la Passió del Senyor pels carrers i places del poble. Amb la col·laboració de les confraries i les diverses associacions llosetines, escenificaren les 15 estacions que relaten la història des del moment en què Jesús es condemnat a mort fins a la seva resurrecció. Els llosetins es transfomaren per un vespre en Pilat, la Verònica, el Cirineu, la Mare de Déu, Jesús o els soldats romans que el crucificaren. I representaren amb els seus gestos l’acció que explica l’Evangeli, com si es tractàs d’una fotografia congelada en el temps.

Sobre aquest escenari, es medità i pregà la passió del Senyor, en un Viacrucis guiat pels preveres i diaques de la Unitat de Pastoral. Es recorregueren les 15 estacions, llegint en cadascuna d’elles el fragment de l’Evangeli corresponent, una meditació i una oració. La policia local i protecció civil ajudà a regular a regular el trànsit durant tot l’itinerari, que començà a les escales de Ca ses monges i acabà a l’interior de l’església parroquial, on es representà la darrera estació, la resurrecció, amb una mortalla buida damunt la pedra del sepulcre. Davant aquesta estació tots els assistents resaren junts el Credo, per expressar la seva fe en el misteri de la mort i resurrecció del Senyor que acabaven de contemplar.Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: