El Sant Crist d’Inca presidirà la processó del Dijous Sant

La més festiva és la processó del Diumenge de Pasqua

         Avui celebrem el Dijous Sant i les celebracions religioses que es faran a la ciutat seran a les 16 hores al Convent de Sant Bartomeu i en la Parròquia de Sant Domingo amb el tradicional Lavatori dels peus. En tots dos temples també s’instal·larà la tradicional Casa Santa per a la veneració dels fidels i que compta amb molta tradició a l’illa.

         A les 19,30 hi haurà la tradicional “Treta de passos” que des de l’interior de la Parròquia de Santa Maria la Major són col·locats a l’exterior a la plaça. La processó començarà a les 20,15-set confraries surten amb un pas propi, mentre que la Confraria Joventut Seràfica desfila amb el pas vivent de Jesús amb la Creu i els Centurions. El pas estrella de la processó és el Sant Crist d’Inca amb la seva confraria, que en certa manera tanca la mateixa.

         Per al Divendres Sant hi ha una pregària de Laudes a les 10 a la Parròquia de Crist Rei, Les celebracions religioses de Sant Bartomeu i Sant Diumenge seran a la mateixa hora que el dia anterior.

         A les 19,30 hi haurà la “Treta de passos”, a les 20 hores hi haurà el Sermó i Devallament a l’exterior del temple ia les 20,30 començarà la processó amb nou recorregut. En la mateixa surten els passos de la Pietat, el Sant Sepulcre i la Dolorosa, la bella talla de Frederic Marés que durant tot l’any es troba exposada als fidels a la Parròquia de Sant Domingo. Ses Tres Maries vestides de rigorós dol desfilen darrere de la Dolorosa.

         Una nota destacable de les nostres processons és que tots els passos que surten a la mateixa són portats a coll pels portadors.

         La processó més festiva és la del Diumenge de Pasqua, processó de la Trobada, que es realitza al carrer Jaume Armengol. A les 11 comença la processó, la imatge de Jesús surt de la Parròquia de Santa Maria la Major i la de la Mare de Déu de Sant Domingo amb “Ses Tres Maries” i l’Associació de Confraries.

         Des Jaume Armengol es dirigeixen a Santa Maria la Major pels carrers Comerç, plaça d’Espanya i Major. Sobre les 11,30 hores hi haurà la missa solemne de Pasqua amb el tradicional ball de l’oferta dels Cossiers.

                                                                                                                  -gcm-Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: