Dimarts es realitzarà la processó del Via Crucis amb fama a tota l’illa

Serà predicat pel Col·legi La Salle

         El proper dimarts dia 16 a les 21 hores se celebrarà la processó del Via Crucis coneguda popularment com la processó del silenci. Una processó que compta amb molta participació de fidels que en silenci desfilen durant tot el recorregut darrere de les confraries, que precisament en aquest dia són pocs els confrares que participen en la mateixa al ser dia laborable dimecres.

         Aquesta processó compta amb justa fama a tota l’illa, han animat el Via Crucis els quatre últims Bisbes de la Diòcesi Teodoro Udeda, Jesús Murgui, Xavier Salinas i el passat any Sebastià Taltavull. En dues ocasions el va presidir el mort Bisbe Ubeda, manifestant que li havia impressionat el silenci i recolliment d’aquest. Així com altres personalitats de diferents estaments també ho han animat com Tomeu Català del Projecte Home.

         Comença a les 21 hores i acaba passades les 24, més de tres hores de durada amb un llarg recorregut per tota la ciutat. La concentració i començament és a la Parròquia de Santa Maria la Major.

         Des de Santa Maria la Major es dirigeixen cap al convent de les Germanes de la Caritat, l’any passat era la Residència Miquel Mir, des d’allà fins a l’església de Sant Francesc. Es continua fins a la Parròquia de Crist Rei, Sant Diumenge, Col·legi la Salle, Convent de ses Monges Tancades, Col·legi de la Puresa i finalitza a Santa Maria la Major.

          En aquesta ocasió animaran les 9 estacions del mateix el Col·legi La Salle de la nostra ciutat, el director és el Germà Javier López Guerra, des del setembre del 2017. Fa poc més de 18 mesos a la nostra ciutat. Anteriorment va estar desenvolupant la seva tasca pedagògica a Alcoi i des d’allà va venir destinat a Inca.

         Precisament el passat diumenge dia 7 es complien els 300 anys de la mort del fundador de l’institut Sant Joan Baptista de la Salle, que compta amb un quadre a la Parròquia de Santa Maria la Major. La Salle es troba en els cinc continents amb uns 3500 Germans i més de 90 mil professors que continuen la seva tasca.

         El col·legi d’Inca va ser inaugurat a la nostra ciutat l’any 1908. La Comunitat de Germans va estar a Inca fins al curs 2007-2008. Des de llavors no hi ha presència estable de la comunitat però si continuen presents a Inca, des d’una altra comunitat.

       Javier López va aconseguir al juny del 2015 el títol en Llicenciat en Periodisme per la Universitat de Les Illes Balears. Suma aquesta llicenciatura a les que ja posseeix de Ciències Religioses i a la Enginyeria Tècnica d’Informàtica en Sistemes. A més de posseir un Màster en Administració d’Empreses International per la Universitat La Salle de Philadelphia (MBAi). També compta amb el Nivell C de Català, amb la qual cosa es certifica que té coneixements suficients per a impartir classes en la llengua de Ramon Llull.

         El Germà Javier López està destinat a la comunitat de Montserrat a la barriada del Rafal de Palma.

                                                                                         Guillem Coll



Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: