150 infants de segon de catequesi reben el sagrament de la reconciliació en una gimcana del perdó

A través de 12 proves aprengueren el significat de la Misericòrdia de Déu i es confessaren per primera vegada

Els nins i nines de segon de catequesi de les 8 parròquies de la Unitat de Pastoral de la Mare de Déu reberen per primera vegada el sagrament de la reconciliació durant una diada del perdó que es va celebrar el passat dissabte 23 de març a Lloseta. La jornada va consistir en la celebració d’una gimcana amb 12 proves, a través de les quals els infants pogueren conèixer el significat de la Misericòrdia de Déu. En cadascuna d’elles uns monitors els explicaren una experiència de perdó que recull l’Evangeli, com la paràbola del fill pròdig i la del bon samarità, o els relats sobre el bon lladre, la dona adúltera i el cirineu. Es llegí el fragment de l’Evangeli que corresponia i després es realitzà un joc basat en aquella història. L’onzena prova va ser un audiovisual en el qual uns nins explicaven el sentit de la confessió i com s’ha de fer l’examen de consciència, que els serví d’exemple per al seu examen. I ja dins l’església, la darrera prova va ser la confessió personal amb un sacerdot. Després de rebre el perdó els infants anaren a donar les gràcies al Senyor amb una pregària, acompanyada de cants, davant el Sagrari.

Durant tot el recorregut els infants varen estar guiats per un catequista, que els ajudà a comprendre el significat de cada prova. Després de la gimcana, nins i nines, monitors i catequistes dinaren plegats a la plaça del poble i compartiren alguns jocs. Tots els infants reberen com a regal un gelat, com a expressió de festa i goig per haver estat perdonats. Ja fa uns anys que l’equip de la Unitat Pastoral de la Mare de Déu ha implantat aquesta diada amb la intenció de fer més comprensible als infants el sagrament del perdó, utilitzant el seu llenguatge però també oferint-lo no com a un fet aïllat necessari per a la primera comunió sinó com a resultat d’un recorregut de fe.Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: