Pep Fernández deixarà la presidència de l’Associació de Confraries de Setmana Santa

La seva tasca al capdavant de la mateixa ha estat positiva

         L’Associació de Confraries de Setmana Santa de la nostra ciutat la integren els representants de les nou confraries que procesionan pels carrers d’Inca a la Setmana Santa. El seu president és elegit d’entre les mateixes i és el cap visible de les Confraries.

         Per ordre d’antiguitat aquestes confraries són les següents: Joventut Seràfica; La Salle; Sant Crist d’Inca, Immaculada- Acció Catòlica; Sant Enterrament; Sant Tomàs d’Aquino; Crist Rei; La Puresa i Jesús en l’Hort.

         A més del propi treball de les confraries juntament amb la Unitat de Pastoral de la Mare de Déu i de les tres parròquies de la ciutat organitzen un seguit d’actes. Principalment al voltant de la Setmana Santa, encara que per dur a terme la programació vénen reunint-se des de fa uns mesos.

         El concert pregó, el Viacrucis amb justa fama a tota la isla.Las processons que comencen amb la Processó dels Estendards. Les processons del Diumenge de Rams, Dijous Sant, Divendres Sant i del Diumenge de Pasqua.

         A més compten amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Inca i de la Policia Local. Ja que abans de la celebració de qualsevol acte han de procedir al recorregut dels carrers per solucionar els diferents problemes que hi pugui haver a la via pública i així evitar problemes.

         El diumenge dia 10 es va celebrar al Puig de Santa Magdalena la tradicional trobada de les confraries. Amb una missa i una paellada popular entre els membres de Les confraries, familiars i representants del consistori.

          Cal destacar la tasca de coordinació que durant molts anys ha realitzat Pep Fernández Ríos, al capdavant de l’Associació. Que sens dubte ha estat una tasca positiva. Cal destacar que la realització del Devallament a l’exterior ha estat un èxit de participació i guanya en vistositat. L’increment de noves processons, fomentar la participació i el clima de silenci en les mateixes ha estat un fet. Tot i que encara queda molt per fer i no tot depèn de l’Associació, sinó dels fidels.

         Ara alhora que el felicitem per la tasca duta a terme durant aquests passats anys. Cal desitjar a Pep Noguera Coll, membre de la Confraria del Sant Crist que segueix els passos del seu avi Pep Coll i que serà el seu substitut tota classe d’encerts al capdavant de la mateixa.

         Pep Fernández, estarà vinculat a la Setmana Santa dins de la Confraria del Sant Enterrament seva experiència i bon fer seran positius.

                                                                                                Guillem CollDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: