Dissabte comencen les visites guiades al Museu de Ses Monges Tancades

El proper dissabte dia 23 començaran les visites guiades que es poden fer del Museu de Ses Monges Tancades i l’església de Sant Bartomeu. Així com al convent de Sant Bartomeu de la nostra ciutat.

         Anteriorment aquestes visites es feien l’últim dijous de cada mes. Però per al present any s’ha volgut potenciar-les amb la visita guiada i fer-les de forma trimestral. Si hi ha peticions d’altres grups i segons la disponibilitat dels voluntaris s’ampliarà el nombre de les mateixes.

        Cal destacar la bellesa de l’entrada al recinte, on es pot contemplar la bellesa del campanar, el lledoner (lledoner) un arbre singular del segle XVII, el torn única via de connexió de les monges amb l’exterior durant segles.

         Les visites començaran a les 10,30 del matí. Amb la visita a l’església de Sant Bartomeu, amb una petita guia que s’ha fet gràcies a l’historiador de l’art Pere Rayó.l

         Un cop finalitzat la visita al temple monàstic del segle XVIII es visitarà el Museu amb una sèrie interessant col·lecció de pintures de Mateu López. L’antic retaule de la primitiva església, dues taules gòtiques de Pere Terrench. Així com una interessant col·lecció de ceràmica d’ús diari que empraven les monges i una sèrie de cantorals realitzats per elles, que compten amb diversos segles d’antiguitat.

         Cal destacar un betlem realitzat per les monges. Així com una talla d’alabastre de Santa Magdalena del segle XVI, les monges van estar al Puig d’Inca quatre anys al 1530 abans de establir-se al Serral de Ses Monjges en 1534.

         Quan estem a punt de fer els 490 anys de presència a la nostra ciutat de les religioses Jerònimes. Més conegudes popularment com Ses Monges Tancades, elles volen donar a conèixer als inquers seu patrimoni religiós i artístic.

         En l’actualitat la comunitat de monges està formada per cinc religioses, d’entre les quals hi ha una inquera Sor Maria del Santíssim Ballester. La Priora del mateix és Sor Teresa Escartín. Diàriament es celebra missa al convent oberta a tots els fidels. A més d’oferir el temple per contemplar la bellesa del mateix o fer una estona de pregària.

         La resta de visites programes per al present any seran els dies 11 de juny, setembre 21 i 14 de desembre totes elles a les 10,30.

                                                                                           Guillem CollDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: