Ses Monges Tancades mostren el seu patrimoni artístic als inquers

Estan a la nostra ciutat des de l’any 1530

La Comunitat de Monges Jerònimes, més conegudes a tota la comarca per Ses Monges Tancades van arribar a la nostra ciutat en l’any 1530 a petició dels Jurats. Van estar quatre anys al cim del Puig de Santa Magdalena substituint Les Clarisses que s’havien anat als voltants de la plaça de l’Olivar de Palma.

         Des de l’any 1534 són al Serral de Ses Monges, és un oasi de pau per a les persones que s’acosten a aquest. De la nombrosa comunitat de Monges Tancades s’ha passat a una molt menor. En l’actualitat són cinc les religioses que habiten en el mateix, que gairebé porten cinc segles entre nosaltres.

         Des de fa uns anys vénen mostrant la seva església als fidels i també el seu museu amb obres de pintura gòtica, cantorals, escultura, pintura religiosa, ceràmica, mobiliari conventual. Ho feien cada últim dijous de mes de les 10 del matí a les 12,30 hores i alguns dies sempre segons disponibilitat del grup de voluntaris que està al capdavant d’aquest. Aquestes visites sempre han comptat amb molta acceptació per part de inquers i persones vingudes de tota l’illa.

         Per al present any 2019 es canviarà la metodologia es farà una visita guiada trimestralment. Les dates per al present any són 23 de Març; Juny 11; 21 de setembre i 14 de Desembre de les 10,30 fins a les 13 hores.

         La visita guiada serà coordinada per Pere Rayo, historiador de l’art, que ha fet una breu guia de l’església de Sant Bartomeu i és un col·laborador habitual del butlletí de Sor Clara Andreu.

         Les persones interessades a participar-hi poden acudir aquests dies al convent. Ara es col·locaran uns pòsters al Monestir per a informació dels fidels.

         El passat dia 2 de febrer un grup de Llubí que presideix Biel Alomar, van estar visitant l’església i el Museu de ses Monges Tancades. Van ser rebuts per l’equip coordinador del Museu i Pere Rayó els va donar a conèixer les curiositats importants del temple monàstic i Museu de ses Monges Tancades. On cal destacar algunes pintures de Mateu López fill, l’antic frontal de la primera església de Sant Bartomeu, així com unes peces de pintura gòtica de Pere Tarrencs del segle XV.

         El grup Històries de Llubí. Rutes per Mallorca porten més de 20 anys funcionant. Fan una excursió mensualment. Els dimecres abans realitzen una conferència en la qual informen sobre el contingut de la mateixa i les seves curiositats.

         Els participants van demostrar la seva satisfacció per les atencions i explicacions de Pere Rayó.

         La propera visita guiada serà el dia 23 de març, no es descarta que s’hi ha peticions es puguin incrementar els dies previstos inicialment.

                                                                                                         Guillem CollDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: