El Vicari Baltasar Morell va realitzar les beneïdes del dia del sant

Encara que en la nostra ciutat no es celebra amb tanta importància la festa de Sant Antoni com a Sa Pobla i Muro o a la comarca del Llevant, aquí segueix vigent . Cal assenyalar que la festa de Sant Antoni gaudeix de molta acceptació entre els pagesos i també entre molts inquers. Tot i que el dia era laborable i els escolars tenien dia lectiu normal. Es va celebrar la festa amb molta participació dels fidels en la missa solemne ia l’exterior del temple en les Beneïdes.

         A les 10 del matí a la Parròquia de Santa Maria la Major, amb la capella del Sant bellament adornada es va celebrar la Missa en honor seu. Hi havia una important representació consistorial que presidia l’alcalde Virgili Moreno.

         També un grup important de fidels va estar present en la celebració religiosa que cada any gaudeix de molta acceptació i participació tot i ser normalment dia laborable.

         El Cor Parroquial de Santa Maria la Major acompanyat a l’orgue per Donald Santiago van donar major brillantor amb les seves veus a la celebració religiosa antoniana.

         La missa va ser presidida pel rector de la Unitat de Pastoral de la Mare de Déu Mn. Carles Seguí, que en la seva homilia va parlar sobre la figura del Sant. Per la seva radicalitat en l’estil de vida va congregar a un grup important d’eremites que el seguien i el tenien com a pare i guia. Ha assenyalat que des de la primitiva església d’Inca s’ha tingut una capella dedicada al Sant, prova evident de la devoció dels inquers cap al mateix.

         Ara s’ha envoltat la seva figura de molt folklore com són els dimonis i també tants animals. Sembla que la seva figura s’ha devaluat i són més importants a la resta. Però hem de tenir clar que la figura principal és la del Sant, no la resta

         Un cop acabada la celebració religiosa a l’exterior de la Parròquia hi va haver les beneïdes que se celebren aquest dia per als petits animals de companyia. Les Beneïdes les va realitzar el Vicari de la Unitat Mn. Baltasar Morell, que després d’una lectura del ritual de les benediccions va procedir a la benedicció de les persones i mascotes que es trobaven a l’exterior del temple, perquè el Sant protegís a tots els presents i les seves famílies.

         Va agrair als presents la seva assistència a l’acte felicitant els Antonis i Antònies que es trobaven presents en la celebració. Es va lliurar una estampa de Sant Antoni a tots els fidels presents a l’acte.

         Un acte senzill però emotiu que va servir per demostrar que la festivitat segueix ben vigent a la nostra ciutat i el seu futur està més que garantit i recolzada per la presència anual a aquesta festa.

                                                                                                            Guillem CollDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: